Engleski mediji: Epski uspjeh Čelzija

"Odigrati onakav meč nakon gluposti koju vam "pokloni" kapiten Džon Teri je zaista nevjerovatan uspjeh", napisao je BBC...
0 komentar(a)
Čelzi, Foto: BETA/AP
Čelzi, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 25.04.2012. 12:14h

Čelzi je dočekao i to ove sezone koja je prijetila da bude katastrofalna - da se engleski mediji utrkuju ko će da bude energičniji u pohvalama nakon što su "plavci" u oduševili svijet i plasirali se u finale Lige šampiona.

Svi mediji sa Ostrva sipaju najljepše riječi i rečenice kako bi opisali uspjeh Čelzija, pa je tabloid "San" preko naslovne strane želio da postavi pitanje svim kritičarima širom Evrope:

"Možete li da vjerujete", napisao je "San".

"Ovo je jedan od najvećih trenutaka od kada sam u Čelziju. Znam da su ljudi željeli da gledaju lijep fudbal, ali mi smo 50 minuta bili s igračem manje i imali smo zaostatak od dva gola... Kako smo se samo vratili u meč, kakav je to bio duh ekipe. Nevjerojatno", rekao je Frenk Lampard.

BBC Čelzijev uspjeh naziva "epskim" i napominje da ima spasa za engleski fudbal koji je ove godine izgubio rejting u evropskim takmičenjima. Londonski tim je, međutim, sve nadoknadio.

"Odigrati onakav meč nakon gluposti koju vam "pokloni" kapiten Džon Teri je zaista nevjerovatan uspjeh. Ovaj Čelzi može mnogo i u finalu, zašto da ne...", napisao je BBC, dok je "Dejli mejl" veliki rezultat ekipe Roberta di Matea okarakterisao kao nagradu za veliku hrabrost.

"Times" je Terijev incident nazvao "sramotnim", dok je "Telegraf" dodao da su bivšeg kapitena Engleske opet "napali njegovi demoni".

Didije Drogba je žalio što čak četvorica igrača ne mogu da igraju u finalu zbog suspenzija. U pitanju su Teri, Bane Ivanović, Ramireš i Raul Meireleš.

Sprski internacionalac je dobio parni žuti karton zbog protesta nakon što je dosuđen penal za Barselonu.

"Neću igrati u finalu. Nažalost... Nisam znao", rekao je Ivanović poslije utakmice.

Bonus video: