Bitka za Minhen u Madridu

Trijumf Bavaraca od 2:1 prošlog utorka je pokazao da Real ne umije da se brani, a večeras je Madriđanima neophodno da dokažu i da mogu bolje da napadaju od protivnika
103 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2012. 08:48h

Nakon velike pobjede u derbiju protiv Barselone u kojem je gotovo sigurno obezbijedio titulu, Real očekuje još jedan meč „na nož”, utakmica u kojoj nema popravnog - revanš sa Bajernom u polufinalu Lige šampiona.

Trijumf Bavaraca od 2:1 prošlog utorka je pokazao da Real ne umije da se brani, a večeras je Madriđanima neophodno da dokažu i da mogu bolje da napadaju od protivnika.

Jer, bivši as Reala Njemac Uli Štilike najavljuje Bajern za sve ukuse u revanšu, tim koji će igrati za gol više.

"Očekujete da će Bajern da se brani? Nema teorije, ova ekipa Bajerna ne želi, niti umije da čuva rezultat. Jedini način da ode u finale je da se suprotstavi Realu kao što je bio slučaj u prvoj utakmici", rekao je Štilike.

Murinjo: Nisam imao sreće u polufinalu do sada

Žoze Murinjo se pojavio pred novinarima (jer mu je to obaveza pred mečeve Lige šampiona) i, osim respekta prema protivniku, istakao i da mu istorija ne ide naruku, jer ga je u polufinalu Lige šampiona do sada pratio maler.

"Kada se sve sabere, i nisam imao sreće u ovoj fazi Lige šampiona. Jednom sam s Čelzijem (2005) izgubio zahavljujući golu koji u stvari nije postojao, jer lopta nije prešla gol liniju.

Onda dvije godine kasnije sam poražen nakon penala, a to je uvijek stvar sreće. I konačno, svi znaju kako sam ispao prošle godine sa Realom", kazao je Murinjo, aludirajući meč sa Barselonom.

Brojni kritičari Portugalca bi rekli da traži alibi u slučaju eliminacije, ali trener Reala ide ka cilju - još dva meča ga dijele od treće titule prvaka Evrope u karijeri, čime bi postao jedini trener koji je to uspio s tri različita kluba.

"Moj tim je miran, ne osjeća se euforija, niti strah. Vidim samo ekipu koja je dobro balansirana i koja tačno zna što se od nje očekuje. U današnjem fudbalu, to je najbitnije - da su igrači svjesni situacije u kojoj se nalaze", istakao je Murinjo.

Specijalni je pričao i o budućnosti u Realu.

"Mislim da ostajem. U ovom trenutku to nije bitno, važan je finiš sezone".

Bavarska hladnokrvnost

Sa Njemcima šale nema, a trener Bajerna Jup Hajnkes priziva bogove da mu „podare gol u Madridu”.

"Rekao bih da nam treba gol ili dva da završimo priču", rekao je kroz osmijeh Hajnkes.

I to je bilo to - Hajnkes je potom pokušao da prebaci pritisak na protivnika.

"Prije dvije sedmice smo pričali o Barseloni kao timu s druge planete. Šta se desilo u međuvremenu? Real je zamijenio uloge sa Barsom, pobijedio je u gostima i to za nas čini, u stvari, situaciju mnogo težom.

Imamo vođstvo iz prvog meča, ali Real je tim koji je postigao mnogo golova ove sezone kod kuće. Biće ovo borba divova, a mi nemamo šta da izgubimo - jasan je trener koji je sa Realom osvojio Ligu šampiona 1998. godine".

Riberi: Momci, ne mogu sve sam...

Frank Riberi je revanš u Madridu proglasio „utakmicom života”.

"Dajem sve za finale. Osjećam da sam u odličnoj formi, da mogu da odigram perfektan meč, ali to ne može da bude dovoljno da se eliminiše Bajern. Za veliku partiju u Madridu i prolaz u finale je potrebna velika partija cijele ekipe", kazao je Riberi, a onda pojasnio koliko cijeni večerašnjeg protivnika.

"Snaga Reala se vidjela u meču protiv Barselone. Kada sam gledao tu utakmicu, pomislio sam kakav smo napravili podvig nekoliko dana ranije".

Bastijan Švajnštajger očekuje uraganske napade Reala od prvog minuta.

"Moramo da odgovorimo na početni pritisak Reala. Ako u prvih 20 minuta izdržimo, onda će sve da bude lakše", ističe popularni Švajni, koji je najzad spreman da zaigra od prvog minuta.

Oliver Kan: Bolje da je bilo 0:0 u Minhenu

Legendarni golman Bajerna Oliver Kan, koji je u karijeri mnogo puta bio bolji od Reala, vjeruje da je pobjeda od 2:1 iz prvog meča previše opasna.

Tačnije, da je Bajern između dvije vatre...

"Taj rezultat i nije dovoljno dobar pred revanš, jer vam ne daje mnogo izbora. Po meni, bolje da je u Minhenu završeno 0:0, Bavarci bi imali više opcija. Ipak, jasno je da trijumf, kakav god on bio, donosi veliko samopouzdanje. Zato jedva čekam da počne utakmica u Madridu", rekao je Kan.

Ronaldo: Fali mi Mančester

Kakve partije pruža u dresu Reala ne bi se reklo da mu fali bilo šta, ali je Kristijano Ronaldo izabrao trenutak pred revanš sa Bajernom da priča o - Mančester junajtedu.

"Pričao sam sa ser Aleks Fergusonom nekoliko puta i, naravno, mnogo mi nedostaje Mančester. Često razgovaram i sa Ferdinandom, Evrom, Andersonom, Nanijem... Mi smo i dalje porodica", istakao je Ronaldo.

Portugalac je nosio dres “crvenih đavola” od 2003. do 2009. godine.

REAL M. - BAJERN (prvi meč 1:2)

Madrid - Stadion „Santjago Bernabeu”. Sudija: Viktor Kasai (Mađarska). Početak u 20.45.

Real Madrid (4-2-3-1): Kasiljas - Arbeloa, Pepe, Serhio Ramos, Marselo - Kedira, Alonso - Di Marija, Ozil, Ronaldo - Benzema.

Bajern (4-2-3-1): Nojer - Lam, Boateng, Badštuber, Alaba - Luiz Gustavo, Švajnštajger - Roben, Kros, Riberi - Gomes.

Galerija

Bonus video: