Rudar ovjerava četvrto finale?

Nakon poraza u Pljevljima od 2:0, izabranici Milorada Malovrazića su svjesni da Rudar ima veliku prednost i da protivniku danas pod Malim brom pripada uloga apsolutnog favorita...
0 komentar(a)
Dečić - Rudar, Foto: Boris Pejović
Dečić - Rudar, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.04.2012. 07:28h

Fudbaleri Petrovca su pred (ne)mogućom misijom - nakon poraza u Pljevljima od 2:0, izabranici Milorada Malovrazića su svjesni da Rudar ima veliku prednost i da protivniku danas pod Malim brom pripada uloga apsolutnog favorita.

Petrovčani, ipak, dočekuje meč u dobrom raspoloženju.

"Neće nam biti lako, Rudar ima veliku prednost iz prvog meča, ali daleko od toga da smo se već oprostili od plasmana u finale. Da smo postigli gol u Pljevljima sada bi bili u znatno drugačijoj poziciji, ali taj prvi duel moramo da zaboravimo. Namjera nam je da u ranoj fazi meča postignemo gol, prepolovimo prednost rivala, a onda je sve moguće. Biće nam teže što u timu nema mladog Leverde, koji je zaradio suspenziju, ali imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača na svim pozicijama", rekao je defanzivac Petrovca, Željko Mrvaljević.

Prednost Rudara je velika, samim tim i šansa za prolaz u finale, ali je takođe velika i vrlo primjetna i opreznost u pljevaljskom taboru uoči današnjeg revanša pod Malim brdom. A sve, naravno, zbog velikog uloga, jer ne dolazi se svaki dan u priliku da se obezbijedi četvrto učešće u završnoj predstavi Kupa.

Prethodna prvenstvena obaveza sa Grbljem uspješno je odrađena, što je zadržalo dobru atmosferu u ekipi. A kada su Pljevljaci raspoloženi, teško im je odoljeti.

"O težini posla u Petrovcu suvišno je govoriti, s obzirom na dobro poznati kvalitet rivala, posebno kada igraju na svom terenu. Tačno je da imamo solidnu prednost iz prve utakmice, ali nas ona sigurno neće zavarati. Ne pada nam, dakle, na pamet da branimo tih 2:0, pošto bi to mogla da bude vrlo opasna varijanta, iako smo ovog proljeća na deset zvaničnih susreta primili samo jedan, jedini gol. Uostalom, Rudar i ne umije da se brani, svugdje igra isključivo na pobjedu, pa će tako biti i protiv čete Miodraga Malovrazića. Nema boljeg recepta za čuvanje sopstvene mreže od stalnog ugrožavanja protivničke. Učinićemo sve da je makar jednom zatresemo i da na taj način, vjerujem, završimo posao", najavljuje današnju taktiku u Petrovcu, strateg pljevaljskog prvoligaša Dragan Radojičić.

A koliko se u Rudaru pridaje ozbiljnosti današnjem meču, možda potvrđuje i namjera stručnog štaba da domaćinu suprotstavi trenutno najjači sastav sa kojim raspolaže i kome će nedostajati samo povrijeđeni napadač Stojanović.

"Nije ovo obična utakmica, pa da se kockamo. Ovdje nema ni popravnog, ni eksperimentisanja. Zato ne smije biti ni greške", zaključuje Radojičić.

Petrovac - Rudar (prvi meč 0:2)

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović i Milutin Đukić (Cetinje). Početak u 16 časova.

Petrovac (4-4-2): Popović - Mi. Radulović, Mrvaljević (Graovac), Mikijelj, Grbović - Šofranac, Golubović, Jovanović, Ma. Radulović - Živković, Dragićević (Vujačić).

Rudar (4-3-2- 1): Mijatović - M. Jovanović, Nestorović, Adžić, Radusinović - Brnović, Vlahović, Igumanović - I. Jovanović, Ivanović - Nerić.

Bonus video: