Šeik Mansur zadovoljan Manćinijem

"Jako sam zadovoljan s igračima, ekipom i menadžmentom. Svi su dali sve od sebe i jako su se popravili u zadnjih nekoliko utakmica" rekao je Mansur za Abu Dabi TV.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2012. 11:35h

Veliki gazda fudbalera Mančester sitija šeik Mansur dao je ohrabrenje treneru Robertu Manćiniju uoči velikog mančesterskog derbija na Itihadu (30. april) u okviru 36. kola Premijer lige.

Usprkos činejnici da bi "građani" ove sezone mogli da ostanu bez trofeja, iako su šest mjeseci proveli na vrhu tabele, Mansur kaže da je zadovoljan ostvarenim napretkom.

"Razlika je tri boda i imamo šanse. Ali, što god se dogodi i ako i ne pobijedimo, moram da kažem da sam jako zadovoljan s igračima, ekipom i menadžmentom. Svi su dali sve od sebe i jako su se popravili u zadnjih nekoliko utakmica" rekao je Mansur za Abu Dabi TV.

Nakon poraza od Arsenala na Emirejtsu (1:0) Siti je za gradskim rivalom Junajtedom zaostajao velikih osam bodova, ali su potom u dva kola "crveni đavoli" protiv Vigana i Evertona suprotno očekivanjima osvojili samo jedan bod i vratili neizvjesnost u bitku za titulu, budući je razlika između dva prvoplasirana kluba tri kola prije kraja tek tri boda.

Siti bi pobjedama u preostale tri utakmice do kraja sezone vjerovatno postao novi engleski prvak, zbog bolje gol-razlike od Junajteda. U slučaju neuspjeha u Premijer ligi,engleski mediji smatraju da će Manćini teško dočekati sljedeću sezonu, usprkos optimističnim tonovima Mansura.

Bonus video: