Gvardiola vraća Pikea, Drogba pod znakom pitanja

Španski mediji su dan pred revanš izvukli zanimljivu statistiku - ako Čelzi pobijedi, to će biti prvi put od početka 2003. godine da je Barsa izgubila tri utakmice za redom
0 komentar(a)
Pike, Foto: Reuters
Pike, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.04.2012. 11:04h

Nakon dva vezana poraza, koja su koštala Barsu gubitka titule u Španiji, a možda i u Evropi, Pep Gvardiola je odlučio da u startnu postavu vrati Đerarda Pikea.

Odlični defanzivac je izgubio mjesto u timu nakon dvomeča sa Milanom, kada je doživio lakšu povredu. I kada se oporavio, Gvardiola mu nije davao šansu.

Sjajni trener je, ipak, priznao grešku i odlučio da ga vrati, jer mora da misli i na eventualno finale, s obzirom na to da bi žuti kartoni onemogućili Karlesa Pujola i Havijera Maskerana da zaigraju u Minhenu.

Trener Katalonaca, inače, ne može da računa samo na Davida Vilju i Erika Abidala.

S druge strane, menadžer Čelzija Roberto di Mateo će vjerovatno izabrati isti tim koji je nastupio u prvom meču, s obzirom na to da je većinu igrača odmarao u subotnjem remiju sa Arsenalom.

Jedina dilema je da li da meč počne Didije Drogba, kojeg muči koljeno, dok se David Luiz još nije oporavio od povrede. Strah od žutih kartona imaju samo Branislav Ivanović, Ešli Kol i Ramireš.

Uzgred, španski mediji su dan pred utakmicu izvukli zanimljivu statistiku - ako Čelzi pobijedi na „Kamp nouu”, to će biti prvi put od početka 2003. godine da je Barsa izgubila tri utakmice za redom.

Tada su „blaugranu” redom pobjeđivali Valensija, Selta i Atletiko Madrid.

Bonus video: