Kagava pred odlaskom iz Borusije

Sjajni Japanac želi da ispuni dječački san i zaigra u Premijer ligi, jer su za njegove usluge veoma zainteresovani Mančester junajted i Čelzi
0 komentar(a)
Šinđi Kagava, Foto: Beta/AP
Šinđi Kagava, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.04.2012. 09:58h

U trenucima dok Borusija Dortmund slavi odbranu titule prvaka Njemačke, jedan od lidera tima je pred odlaskom. U pitanju je Šinđi Kagava.

Ugovor 23-godišnjeg Japanca ističe narednog ljeta, a pregovori oko produženja zasad su bili bezuspješni, iako mu „milioneri” nude dvostruko veća primanja od sadašnjih tri miliona eura.

„Puno je posla ispred nas. Željeli bismo da potpišemo višegodišnje produženje, ali još nije ništa dogovoreno”, istakao je sportski direktor Mihael Cork.

„Bild” navodi da bi finalna utakmica Kupa Njemačke protiv Bayerna 13. maja mogla da bude oproštaj „samuraja” od velikana sa „Vestfalena”.

Naime, sjajni Japanac želi da ispuni dječački san i zaigra u Premijer ligi, jer su za njegove usluge veoma zainteresovani Mančester junajted i Čelzi.

Po specijalizovanom sajtu transfermarkt.de, vrijednost Kagave, koji je i pored problema sa povredom upisao 13 golova i 10 asistencija u Bundes ligi ove sezone, procjenjuje se na 17 miliona eura.

Bonus video: