Bekenbauer: Borusija je najbolja njemačka ekipa u istoriji

"U timu ima 23 igrača vrhunske klase, što se još nikada nije dogodilo", rekao legendarni Kajzer
0 komentar(a)
Bekenbauer, Foto: REUTERS
Bekenbauer, Foto: REUTERS
Ažurirano: 22.04.2012. 16:21h

Franc Bekenbauer, počasni predsjednik Bajerna, izjavio je za “Bild” da trener Borusije Dortmund Jirgen Klop ima najbolju ekipu u istoriji Bundeslige, prenosi Index.

"U reprezentaciji smo uvijek imali visoku koncentraciju kvaliteta, ali Klop raspolaže najboljim sastavom svih vremena. U timu ima 23 igrača vrhunske klase, što se još nikada nije dogodilo", rekao je Bekenbauer i dodao da treneru Borusije pripadaju velike zasluge za stvaranju nove jake reprezentacije.

"Jedan period smo imali ozbiljnih problema sa razvojem naših fudbalera, pa je i reprezentacija izgubila dio poštovanja u svijetu, ali Jogi je vratio reputaciju njemačkim igračima razvijajući novi moderan brend temeljen na našim tradicionalnim fudbalskim vrijednostima”, zaključio je Bekenbauer.

Klop je nakon utakmice Borusije protiv imenjaka iz Menhengladbaha bio u elementu.

"Oni ne uzimaju dizel, ni benzin, ali moji fudbaleri neprestano jure na sve strane. Čudnovati su, nesalomljivi, ne zaustavljaju se. Nemam pojma da li neko uopšte može da ih zaustavi. Uvijek daju sve od sebe i samo jure, jure...", rekao je trener Borusije.

Bonus video: