Juve se poigravao sa Romom, navijači Đenove prekinuli meč

„Stara dama” je počistila Romu (4:0), iskoristila novi kiks Milana (remizirao sa Bolonjom) i nakon jedne od najboljih partija u sezoni pobjegla na tri boda prednosti...
0 komentar(a)
Vidal, Foto: REUTERS
Vidal, Foto: REUTERS
Ažurirano: 22.04.2012. 21:04h

Pet kola prije kraja prvenstva Juventus je napravio možda i ključni korak ka tituli.

"Stara dama" je počistila Romu (4:0), iskoristila novi kiks Milana (remizirao sa Bolonjom) i nakon jedne od najboljih partija u sezoni pobjegla na tri boda prednosti.

Meč protiv Rome nije mogao bolje da počne za Juve – već u prvih osam minuta Arturo Vidal je donio 2:0, a penal i crveni karton Martena Stekelenburga (utisak je da nije bilo faula nad Klaudijom Markizijom) učinili su da "vučica" već u 26. minutu bude u nokautu.

Andrea Pirlo je prvo promašio jedanaesterac (odbranio Kurći), a onda je prikucao loptu u mrežu...

Mirko Vučinić je bio inspirisan protiv bivšeg kluba - učestvovao je kod prvog gola (dao sjajan pas De Ćeljeu), a onda je asistirao kod pogodaka Vidala i Markizija, kao i kod kod penala. Zamijenjen je uz ovacije u 58. minutu.

Juve je upisao 6. uzastopnu pobjedu u Seriji A, a prije Rome su redom padali Fiorentina, Inter, Napoli, Palermo i Lacio.

A Milan se polako oprašta od titule, jer sada više ništa ne zavisi od aktuelnog šampiona.

Bolonja je uz malo sreće mogla i do tri boda, ali je nepažnja u finišu (Mudingaji izgubio loptu na 25 metara od svog gola) koštala dva boda. Zlatan Ibrahimović je pogodio u 90, "rosoneri" su imali još jednu šansu (Robinjo) da preokrenu, ali je to bilo sve.

Sijena je deklasirala Đenovu u gostima (4:1), a meč je bio prekinut 50 minuta, jer su navijači domaćina nakon četvrtog gola protivnika ušli na teren i prekinuli utakmicu.Ultrasi Đenove su, naime, bili bijesni što igrači brukaju boje kluba, a čak su i tražili da svi fudbaleri skinu dresove i da ih donesu na južnu tribinu.

Kada je kapiten Marko Rosi pokupio opremu i krenuo ka tribini, uključio se njegov saigrač Đuzepe Skuli, popričao sa navijačima, nakon čega je postignut dogovor – navijači su odustali od zahtjeva, a meč je nastavljen...

Epilog je da je predsjednik Enriko Preciozi večeras smijenio trenera Alberta Malezanija.

Lacio je dozvolio kiks koji bi mogao da mu stvori probleme u borbi za treće mjesto.

Rimljani su vodili protiv Lećea (strijelac Matuzalem), ali je bod gostima donio Valeri Božinov u 91. minutu.

Leće je ovim remijem došao na samo bod Đenove koja je u zoni spasa.

Inter je remizirao u Firenci (0:0), a domaćin je bio čak bliži pobjedi. Udarac Adema Ljajića iz penala u 69. minutu je zaustavio Žulio Sezar.

Rezultati

Juventus - Roma 4:0 (Vidal 4, 8, Pirlo 29, Markizio 52)

Milan - Bolonja 1:1 (Ibrahimović 90 - Ramires 26)

Ćezena - Palermo 2:2 (Santana 26, Renelja 29 - Bertolo 20, Silvestre 45)

Đenova - Sijena 1:4 (Del Groso 79 (autogol) - Brijenca 17, 37, Destro 19, Đorđi 49)

Lacio - Leće 1:1 (Matuzalem 82 - Bojinov 90+1).

Fiorentina - Inter 0:0

Juče

Kjevo - Udineze 0:0

Parma - Kaljari 3:0

Katanija - Atalanta 2:0

Napoli - Novara 2:0

Bonus video: