Everton šokirao Junajted, Siti opet u igri za titulu

Siti slavio protiv Volvsa, Junajted remizirao sa Evertonom, pa je razlika sada samo tri boda...
52 pregleda 0 komentar(a)
Nikica Jelavić, Foto: REUTERS
Nikica Jelavić, Foto: REUTERS
Ažurirano: 22.04.2012. 17:40h

Ko je prije desetak dana mogao da pretpostavi da će borba za titulu u Premijer ligi da traje do kraja - Mančester junajted je imao osam bodova prednosti, Siti je, s druge strane, bio potpuno van sebe, titula je izgledala nadohvat ruke...

Sada, tri kola prije kraja, sve je opet otvoreno - Everton je osvojio bod na „Old trafordu” (4:4), Siti pobijedio Volvs (2:0) i „građani” su sada na minus tri u odnosu na lidera.

Odluka oko prvaka bi trebalo da padne narednog ponedjeljka. Siti i Junajted igraju na „Itihadu”, a ekipa Roberta Manćinija bi pobjedom preuzela prvo mjesto. Titulu će da osvoji tim koji ima bolju gol-razliku (Sitijeva je trenutno bolja za šest pogodaka).

Ako bi dva tima na kraju imala istu gol-razliku, prvak bi bio onaj koji je postigao više pogodaka. Siti za sada ima jedan više (87).

Jelavić i Pijenar šokirali FergusonaJunajted i Everton su odigrali lud meč, a ser Aleks Ferguson vjerovatno nije mogao da nasluti da će „pod stare dane„ tako da izgubi živce.

Njegov tim je prvo gubio (strijelac Nikica Jelavić), onda je poveo sa 3:1, potom je imao i 4:2 (golovi Vejna Runija, Danija Velbeka i Nanija), da bi u finišu sve prosuo za samo dva minuta.

U 83. je Jelavić drugim golom na meču smanjio na 4:3, a šokantni bod „karamelama” je donio Stiven Pijenar u 85.

"Ne mogu da vjerujem da smo u ovako važnom meču primili četiri gola na „Old trafordu”. Napravili smo veliki propust, sada moramo da se dokažemo na „Itihadu”, jer je Siti preuzeo inicijativu", rekao je bijesni Ferguson.

Škot je priznao i da ga čeka „najvažniji meč protiv Sitija u karijeri”.

"Definitivno nikada nije bilo ovako napeto. U igri je titula", kazao je Ferguson.

Manćo nastavio igru: Junajted je i dalje veliki favoritSiti je znao za kiks Junajteda, pa u meču protiv Volvsa nije smio da dozvoli da propusti šansu da se vrati u šampionsku trku.

Gosti su slavili sa 2:0 (strijelci Kun Aguero i Samir Nasri), iako su i „vukovi” stvorili makar pet zicera da matiraju Džoa Harta.

Iako je njegov tim „istopio” razliku na samo tri boda, Manćini se držao stare priče da je Junajted i dalje veliki favorit.

"Imaju tri boda više od nas i lakši raspored. Poslije derbija Junajted igra dvije prilično lake utakmice (sa Svonsijem kod kuće i Sanderlendom u gostima), tako da i dalje vjerujem da imaju veće šanse", istakao je Italijan, koji je više vjerovao u titulu kada je njegov tim kasnio osam bodova za liderom.

Liverpul je još jednom razočarao navijače - izgubio je na „Enfildu” od VBA sa 1:0, a jedini gol na meču je dao Piter Odemvingije u 75. minutu. Ovo je prvi trijumf tima iz Birmngema u Liverpulu još od 1967. godine.

Volvs je već ispao u Čempionšip, a do kraja će da se vodi borba za opstanak između KPR-a, Vigana, Blekburna i Boltona među kojima se traže još dva putnika u niži rang.

Bonus video: