VJERAN "ĐAVOLIMA"

Velbek potpisuje novi petogodišnji ugovor

Dvadesetjednogodišnji fudbaler će zarađivati 45.000 funti nedjeljno plus bonusi i premije
0 komentar(a)
Velbek, Foto: Reuters
Velbek, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.04.2012. 12:13h

Sve je dogovoreno, Deni Velbek će potpisati petogodišnji ugovor sa Mančester junajtedom na kraju sezone.

Dvadesetjednogodišnji fudbaler je pristao da stavi paraf na ugovor koji će mu donijeti 45.000 funti nedjeljno plus bonusi i premije.

Osnovni uslovi su dogovoreni još u novembru, ali su čelnici kluba i Velbekov menadžer proveli nekoliko mjeseci pregovarajući oko bonuse prije nego što je došlo do sporazuma.

Mladi fudbaler, čiji postojeći ugovor ističe sljedećeg leta, izjavio je da je srećan što ostaje na “Old Trafordu” i da je želio da se sporazum postigne prije početka Evropskog prvenstva.

Velbek, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Sanderlendu, postigao je 11 golova u svim takmičenjima ove sezone, što mu je donije prednost u odnosu na Dimitra Berbatova i Havijera Ćićarita Ernandez kao partnera Vejna Runija u napadu.

Menadžer "crvenih đavola" Aleks Ferguson ima ogromnu vjeru u njegov talenat.

“Uvijek smo bili svjesni njegovog kapaciteta, a važno je da nastavi sa fizičkom nadogradnjom. Prema mojim pokazateljima, Velbek ima dosta prostora za napredak. On ima pravi pristup svom poslu i smatram ga za jednog od nosilaca igre Mančester junajteda u budućnosti”, rekao je Ferguson.