Ferguson ljut, Runi na spisku za OI

Na tom spisku se nalaze i Rajan Gigs i Dejvid Bekam, za koje se vjeruje da će se naći u timu, pošto je dozvoljeno da u reprezentaciji budu trojica igrača koji imaju preko 23 godine
0 komentar(a)
Runi, Foto: Beta/AP
Runi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.04.2012. 11:22h

Menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson istakao je da je ljut jer se Vejn Runi našao na spisku igrača Velike Britanije za Olimpijske igre u Londonu, prenosi B92.

Prema prvobitnom dogovoru klubova i Fudbalske asocijacije Engleske, igrači koji budu igrali za Englesku na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, ne bi trebalo da budu u konkurenciji za mjesto na Igrama u Londonu.

Iako se očekuje da će Runi biti među putnicima za šampionat Starog kontinenta, on zbog suspenzije neće moći da igra na prva dva meča.

“Ovo je ozbiljna situacija, mi pričamo o startu sezone. To je smiješno”, rekao je Ferguson.

Uz Runija još devetorica igrača “crvenih đavola” su se našla na spisku od 80 britanskih fudbalera koje je za Olimpijske igre odredio Stjuart Pirs, vršilac dužnosti selektora.

Na tom spisku se nalaze i Rajan Gigs i Dejvid Bekam, za koje se vjeruje da će se naći u timu, pošto je dozvoljeno da u reprezentaciji budu trojica igrača koji imaju preko 23 godine.

Olimpijske igre u Londonu traju od 27. jula do 12. avgusta, a sezona u Premijer ligi počinje samo nekoliko dana kasnije.

Bonus video: