Lovćen bolji od Sutjeske, presudio penal

Golom Nikole Sekulića u 19. minutu, iz penala koji je izborio Milan Đurišić, Lovćen savladao Sutjesku sa 1:0 i ugrabio vitalne bodove
0 komentar(a)
Lovćen, Foto: Savo Prelević
Lovćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.04.2012. 08:42h

Udarac iz penala promovisao je Nikolu Sekulića u igrača utakmice, a Lovćenu donio nove, veoma važne bodove u završnici prvenstva.

Početak utakmice nije ukazivao da će domaćin na kraju upisati možda i krucijalne bodove za opstanak. Sutjeska je krenula agresivno i već u 4. minutu zaprijetila, kada je Karadžić pokušao da lobuje Perovića, ali je pokušaj bio suviše slab.

Od 19. minuta, međutim, meč je krenuo drugim tokom. Bek Nikšićana Žižić srušio je u šesnaestercu Milana Đurišića, a sudija je bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku. Nikola Sekulić bio je precizan za, ispostavilo se, konačnih 1:0.

Vođstvo je fudbalerima Lovćena dalo novi motiv, tako da su Cetinjani preuzeli terensku inicijativu, krenuli agresivnije i imali nekoliko šansi da uvećaju vođstvo. Najveću šansu Cetinjani su propustili u posljednjem minutu prvog dijela, kada je Sekulić izveo korner, pronašao Bogdanovića, koji je glavom pogodio samo prečku.

Poput početka utakmice, i u nastavku su Nikšićani agresivnije krenuli u napad. Karadžić je sa 20 metara izveo slobodan uradac, ali je i njegov šut zaustavila je prečka. I fudbaleri domaćeg sastava imali su nekoliko šansi, ali se mreža gostujućeg tima do kraja više nije zatresla.

Posljednji pokušaj imali su gosti - u 81. minutu Stjepović je odlično pronašao Peroševića, a ovaj glavom promašio metu.

- Veoma teška utakmica. Zasluženo smo slavili. Od starta smo nametnuli svoj tempo i rano postigli gol. Odigrali smo odgovorno i osvojili veoma važna tri boda u trci za opstanak - kazao je kapiten Lovćena, Luka Mirković.

I dok su domaći bili uzbuđeni zbog važne pobjede, niko iz tabora Nikšićana nije bio raspoložen za priču nakon utakmice.

LOVĆEN - SUTJESKA 1:0

Cetinje - Stadion Obilića poljana. Gledalaca: 600. Sudija: Darko Gašić (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević i Srđan Korać (Bar). Strijelac: Sekulić u 19. minutu iz penala. Žuti kartoni: Turković, Petrović, Lakić (Lovćen), Đurović, Žižić, Jovović (Sutjeska).

Lovćen: Perović -,Ćetković 7, Mirković 7,5, Petrović 7,5, Lakić 7, Bondžić 7, Sekulić 8, Đurišić 7,5 (S.Vujović), Bogdanović 7, Radović 7, Turković 7 (Ćeranić)

Sutjeska: Lakićević , Žižić 6 (Kosović), Stjepanović 6,5, Zogović 6, Đurović 6 (Ćuković), Stefanović 6, Nikolić 6,5, Jovović 6 (Sjekloća), Perošević 6,5, Karadžić 6,5, Šušnjar 6.

Bonus video: