Zeta otpisala Petrovac iz bitke za Evropu

Ekipa iz Golubovaca odlijepila se na “plus sedam” u odnosu na Petrovčane, trijumfom od 2:0 nakon golova postignutih u prvom poluvremenu
0 komentar(a)
Zeta, Foto: Vesko Belojević
Zeta, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 22.04.2012. 07:46h

Zeta je upisala i treću ovosezonsku pobjedu nad Petrovcem, a ispostavilo se da je domaćin otpisao ekipu Milorada Malovrazića iz bitke za Evropu u prvih 20-ak minuta.

Ekipa iz Golubovaca odlijepila se na “plus sedam” u odnosu na Petrovčane, a već u trećem minutu Došljak je dobro reagovao na ivici gostujućeg peterca i doveo domaćina u vođstvo.

Zeta je bila furiozna u tim trenucima - Knežević je ubrzo zaprijetio udarcem glavom, potom Došljak u dva navrata mogao da postigne i drugi pogodak. U 19. minutu domaćin je krunisao dominaciju nakon lijepo izvedene akcije - poslije Radulovićevog centaršuta Korać je odigrao povratnu za Kneževića a ovaj iz neposredne blizine samo produžio loptu u nebranjenu mrežu.

Gosti su se trudili da se do odlaska na odmor vrate u meč...Dva puta je Jovanović šutirao, a golman domaćih Ivanović oba puta bio koncentrisan, dok je pokušaj Grbovića u 30. minutu završio pored gola.

Iako je u nastavku bila nešto povučenija, Zeta je i drugom dijelu imala nekoliko zrelih šansi. Korać je prokockao nekoliko situacija da otkloni sve dileme, a najbolju je imao u 70. minutu - golgeter Zete je nakon prodora po desnoj strani šutirao, a potom odbijenu loptu od golmana Popovića, Došljak poslao pored stative...Gosti su držali loptu, ali su zaprijetili samo u 86. minutu preko Golubovića, dok je Jovanović zatresao mrežu u 57. minutu, ali iz ofsajda.

- Ovo je bila jedna od najvažnijih utakmica u sezoni, pa smo se tako i pripremali za nju. Znali smo da je Petrovac dobar rival, imali smo sreću da otvorimo meč na vrijeme, brzo smo dali i drugi gol, a imali smo sijaset šansi. U nastavku smo čekali šansu na kontre, imali još dvije-tri povoljne situacije - kazao je Rade Vešović, trener Zete.

- I treći put smo poraženi od Zete, ovog puta na sličan način kao i jesenas na Trešnjici. Domaćin je u uvodu meča poveo, potom brzo dao i drugi gol. Nismo imali rješenje za Koraća i Kneževića. Čestitam Zeti na trijumfu, a mi se okrećemo Kupu - rekao je Rudolf Marčić, pomoćni trener Petrovca.

ZETA - PETROVAC 2:0

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 200. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Vujadin Jovićević (Cetinje), Blažo Bogdanović (Nikšić). Strijelci: Došljak u 3. i Knežević u 19. minutu.

Zeta: Ivanović 6,5, M. M. Radulović 6,5, Kaluđerović 7, Vujačić 7, Novović 7, Zlatičanin 6,5 (Đuretić 6,5), Burzanović 7, Božović 7 (Kalačević), Došljak 7, Knežević 7 (Orlandić), Korać 6,5.

Petrovac: Popović 6,5, Mikijelj 6,5, Grbović 6,5, Mihailović - (Mi. Radulović 6), Graovac 6, Golubović 6, Šofranac 6,5, Ma. Radulović 6, Marković 6 (Vujačić 6), Jovanović 6, Dragićević 6 (Živković).

Bonus video: