Golgeter Cicmil, Budućnost u velikoj seriji

"Ne znam je li šampionska serija, ali znam da ćemo i preostale mečeve pokušati da dobijemo kao ovih sedam", prokomentarisao je Miodrag Radulović
55 pregleda 0 komentar(a)
cicmill, Foto: Savo Prelević
cicmill, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.04.2012. 08:10h

Štoper Stefan Cicmil se transformisao u golgetera, a Budućnost protiv Dečića upisala sedmu uzastopnu pobjedu, izjednačivši sopstveni rekord sa početka sezone.

Kad špicevi nisu imali svoj dan - Adrović je šutirao nekoliko puta, Mugoša promašio zicer, a Nikač nije ni ulazio u šansu - 21-godišnji defanzivac je “odglumio” napadača i sa dva gola nakon prekida pogurao četu Miodraga Radulovića ka novoj pobjedi, dva sata nakon što je Rudar dobio svoj meč sa Grbljem.

Serija Podgoričana već je u medijskim krugovima dobila epitet “šampionske”, ali Radulović ne želi da žuri.

- Ne znam je li šampionska serija, ali znam da ćemo i preostale mečeve pokušati da dobijemo kao ovih sedam. Imamo tri boda prednosti i pokušaćemo da kontrolišemo situaciju da kraja - poručio je trener Budućnosti.

Po očekivanju, sedma vezana pobjeda podgoričkog tima stigla je uz vrlo malo problema, iako je golom kapitena Edina Lekića, koji je majstorski gađao dijagonalu, Dečić izjednačio u 11. minutu drugog poluvremena.

Ali, umjesto da im napravi probleme, gol Tuzana samo je naljutio fudbalere Budućnosti, pa je već šest minuta kasnije na semaforu stajalo 3:1. Cicmil glavom nakon “balon-lopte” Flavija iz prekida, i Dragan Bošković nakon dodavanja Adrovića, za tren-oka su odveli meč u relaksiranu fazu, baš kao što je bio relakisiran period od prvog gola Budućnosti (Cicmil nogom u 3. minutu), do izjednačenja Lekića.

“Plavima”, ipak, izjednačenje Dečića na startu nastavka nije napravilo probleme, s obzirom na to da su u Budvi i Kotoru u istom periodu igre čak gubili, a na kraju stigli do pobjeda.

- Želim istovremeno da pobjeđujemo i da igramo efikasno, ali danas po ovakvom terenu nije moglo da bude prave igre. Vidjelo se, takođe, koliko nam nedostaju Radonjić i Nikola Vukčević. Posrećio nam se prekid i na kraju smo dobili bez problema - dodao je Radulović.

Dečić je imao zicer da izjednači i u prvom poluvremenu, Cicmil je promašio loptu, a Banda premlako pucao u Agovića.

- Probali smo da igramo i da imamo posjed protiv kvalitetnijeg protivnika, u jednom periodu igre to nam je i uspjelo. Postigli smo gol i stvorili nekoliko dobrih šansi, što nije lako protiv Budućnosti. Primili smo jeftine golove, iz prekida, što je na kraju bilo kobno - kazao je pomoćni trener Dečića Dejan Jelenić.

Duel pod Goricom pred nikad praznijim tribinama (popunjen je, standardno, bio samo dio sa “varvarima”) mogao je na kraju da bude upamćen po het-trku Cicmila, ali je golman Dečića Pavićević ovoga puta odbranio šut defanzivca Budućnosti.

Naredni meč Budućnost igra u Radanovićima. Mogu li Podgoričani i do osme vezane pobjede?

BUDUĆNOST - DEČIĆ 3:1

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 800. Sudija: Saša Rašović (Golubovci). Pomoćnici: Veselin Đuranović (Podgorica), Miloš Asović (Berane). Strijelci: Cicmil u 3. i 60, Bošković u 62. minutu za Budućnost, Lekić u 56. minutu za Dečić. Žuti karton: Nelević (Dečić).

Budućnost: Agović 6,5, Kamberović 6,5, Cicmil 7,5, Peković 7, Radunović 7, Flavio 6,5 (Golubović), Kalezić 6,5, Kojašević 6,5 (M.Vukčević 7), Bošković 7, Nikač 6,5, Adrović 7.

Dečić: Pavićević 6,5, Padović 6, Vučković 6, Nelević 6, Gutić 6, Đukić 6, Pepić 6, Nuhodžić 6 (Adžović), Ajković 6,5, Lekić 6,5 (Gavrilović), Banda 6 (Lazarević).

Bonus video: