Brnović presudio Grblju, Rudar ostao u trci

Rudar slavio 1:0 golom Predraga Brnovića, ali Grbljani mogli prvi da povedu, potom i da izjednače
60 pregleda 0 komentar(a)
Rudar, Foto: Savo Prelević
Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.04.2012. 09:21h

Pobjedi se u zube ne gleda. Pogotovo kada si apsolutni favorit, kada svi očekuju lagan trijumf, bodove, egzibicije, a sa druge strane je ekipa koja zna da igra fudbal.

Zato su u pljevaljskom prvoligašu prezadovoljni zbog nova tri boda, iako navijači, posebno u prvih 45 minuta nisu vidjeli skoro ništa od tima koji se bori za titulu prvaka države. Ili još bolje, vidjeli su, ali najslabije ovosezonsko poluvrijeme svojih ljubimaca. Poluvrijeme bez igre, bez uzbuđenja, bez šuteva, šansi, golova. Gosti su to iskoristili da lako odole, da bez naprezanja sačuvaju svoju mrežu, ali i da umalo pogode Mijatovićevu u 31. minutu kada je njegovu lošu intervenciju i ispuštenu loptu, golom mogao da kazni Kaluđerović. Šutirao je, međutim, napadač Grblja iz teške pozicije, preko glave, ali nedovoljno precizno.

- Nismo blistali u prvom dijelu, bolje je bilo u nastavku, ali kada se sve sabere, ja sam prezadovoljan pobjedom i bodovima. Nikad protiv Grblja nije lako. Znaju da igraju, da pariraju i taktički i fizički, da budu opasni u napadu. Pokazali su to i ovog puta, pa zato naš trijumf dobija na značaju. Drago mi je što smo do bodova stigli oslabljeni i što smo zadržali pobjedničku atmosferu uoči srijede i revanša u Kupu, sa Petrovcem – kazao je trener Rudara, Dragan Radojičić.

Drugo poluvrijeme, nešto drugačija priča. A počela je sjajno za domaćina - brzim vođstvom.

Konačno je odigrana kombinacija u pljevaljskom stilu, Nerić, Ivica Jovanović i Ivanović razmijenili su pasove, ostavili loptu kao na tacni Brnoviću, a ovaj je elegantno i precizno sa 12 metara lijevom nogom, gađao i pogodio desni ugao nemoćnog Radulovića.

Nastavili su „rudari“ sa napadima, doduše ne previše konkretnim, ali i takav razvoj situacije mogao je da zadovolji navijače. A gosti, kako je vrijeme prolazilo, polako su se, u sve većem broju selili na protivničku polovinu terena, povremeno prijetili i u 73. minutu promašili zicer za izjednačenje. Šutirao je Bučanin iskosa sa desetak metara, Mijatović već bio savladan, ali je sa gol linije loptu izbacio Vlahović, samo do Mićića koji sa nekoliko metara prebacio gol.

Odahnuli su Pljevljaci, preživjeli „pakao“ pa ih ni kasniji pokušaji Nikolića glavom i Kaluđerovića nogom, nisu mnogo zabrinuli. Na suprotnoj strani prijetili su Ivanović, Ivica i Miroje Jovanović, ali se mreža Grbljana više nije tresla.

- Opet nas je neefikasnost koštala povoljnog rezultata. Eto, desi se da i kad savladamo protivničkog golmana lopta ne uđe u gol. Mislim da smo bili ravnopravan rival Rudaru, da smo im dobro parirali i da nismo zaslužili da izgubimo. Ipak, jesmo i ja Pljevljacima čestitam na bodovima – rekao je trener Grblja, Aleksandar Nedović.

RUDAR - GRBALJ 1:0

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 600. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Boban Krstev (Cetinje) i Šeko Šabotić (Tuzi). Strijelac: Brnović u 50 minutu. Žuti kartoni: Bučanin i Jovanović (Grbalj).

Rudar: Mijatović 7, M. Jovanović 7, Radusinović 7, Alić 7, Igumanović 6,5 (Kaluđerović), Brnović 7, Vlahović 6,5 (Rustemović), Nestorović 6,5, Nerić 6, I. Jovanović 6,5, Ivanović 6.

Grbalj: M. Radulović 7, Janković 6,5, Bogdanović 6,5, Mikijelj 6,5, Carević 6,5, Jovanović 7, N. Radulović 6 (Manojlović), Mićić 6, Pepić 6 (Bučanin 6,5), Kajević 6 (Nikolić), Kaluđerović 6,5.

Bonus video: