Lovćen i Sutjeska biju jednu od posljednjih bitaka za opstanak

Iako je do kraja sezone ostalo još sedam kola, nakon današnjeg meča može biti naznake koji će od dva tima ostati u eliti.
62 pregleda 0 komentar(a)
Cetinjani, Foto: Arhiva "Vijesti"
Cetinjani, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.04.2012. 09:40h

Na Cetinju će snage odmjeriti direktni rivali za opstanak - Lovćen i Sutjeska. Iako je do kraja sezone ostalo još sedam kola, nakon današnjeg meča može biti naznake koji će od dva tima ostati u eliti.

Dobra vijest za Cetinjane je da se u ekipu vraćaju skoro svi povrijeđeni igrači, ali su opet van stroja napadač Blažo Perutović i bek Vuk Martinović.

"Očekuje nas teška utakmica. Mislim da sa velikom borbom i požrtvovanjem možemo do pobjede koja nam je u ovom trenutku neophodna. Smatram da smo kvalitetniji kolektiv od Sutjeske i da ćemo to dokazati na terenu, koji sigurno neće biti najbolji. Znamo i da će gosti juriti pobjedu, a mi imamo problema sa timom, jer su nam van ekipe dva veoma bitna igrača za nas. Ipak, i pored tog hendikepa, mislim da smo bliži pobjedi", kazao je kapiten Lovćena, Luka Mirković.

Nakon što su u prošlom kolu savladali Bokelj, fudbaleri Sutjeske pokušaće danas na Cetinju da povežu pobjede protiv direktnih rivala za opstanak. Istina, zadatak neće biti nimalo lak kada se zna da su za oba rivala bodovi od neprocjenjive vrijednosti.

"Nadam se da ćemo protiv Lovćena potvrditi izlazak iz rezultatske krize. Domaćin ima prednost domaćeg terena, ali to u ovakvim mečevima ne znači puno. Bodove izgubljene na domaćem terenu, moramo da nadoknadimo na strani. Za nas je poraz zabranjena riječ. Lovćen je direktan konkurent u borbi za opstanak u ligi, i sve ćemo učiniti da se u Nikšić vratimo neporaženi. Očekujem da odreagujemo na pravi način i novim uspjehom olakšamo sebi put ka cilju. Moramo biti borbeni, disciplinovani i koncentrisani u završnici, ako mislimo da pomrsimo račune Cetinjanima", rekao je Đorđe Šušnjar, najbolji strijelac Sutjeske u nastavku šampionata.

Zbog suspenzije u timu Sutjeske neće biti defanzivca Milorada Krivokapića. Van ekipe je Božo Marković, koji je uoči meča sa Bokeljom odbio da sjedi na klupi za rezervne igrače.

Lovćen - Sutjeska

Cetinje - Stadion Obilića poljana. Sudija: Darko Gašić (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević i Srđan Korać (Bar). Početak u 16 časova.

Lovćen (4-2-3-1): Perović - Marković, Lakić, Ćetković, Petrović - Sekulić, Bondžić - Radović, Đurišić, Bogdanović - Turković.

Sutjeska (4-2-3-1): Lakićević - Žižić, Zogović, Đurović, Stijepović - J.Nikolić, Kosović - B.Nikolić, Pejović, Karadžić - Šušnjar.

Bonus video: