Čed Evans osuđen na pet godina zbog silovanja

"Čed je šokiran i razočaran odlukom suda. On i dalje tvrdi da je nevin, da nije silovao djevojku i mi ćemo u roku uložiti žalbu”, rekli su Evansovi advokati britanskim medijima
0 komentar(a)
Čed Evans, Foto: Dailypost.co.uk
Čed Evans, Foto: Dailypost.co.uk
Ažurirano: 20.04.2012. 18:37h

Dvadesettrogodišnji Čed Evans, reprezentativac Velsa i član Šefild junajteda, osuđen je na pet godina zatvora zbog silovanja 19–godišnje djevojke u maju prošle godine u Rilu, u sjevernom Velsu.

Drugi optuženi u tom slučaju, 23-godišnji igrač Port Vejla Klejton Mekdonald nije proglašen krivim.

Njih dvojica su tokom suđenja izjavili da nisu silovali djevojku, ali su kazali da su imali seksualni odnos sa njom, na koji je ona pristala.

Djevojka je na suđenju, koje je danas trajalo četiri sata i 52 minuta, izjavila da ne može da se sjeti šta se dogodilo, ali misli da joj je neko opojno sredstvo sipano u piće.

"Čed je šokiran i razočaran odlukom suda. On i dalje tvrdi da je nevin, da nije silovao djevojku i mi ćemo u roku uložiti žalbu”, rekli su Evansovi advokati britanskim medijima.

Evans je za reprezentaciju Velsa odigrao 13 utakmica i postigao dva gola.

On je počeo da trenira u lokalnom Rilu, ali je sa 14 godina prešao u omladinsku školu Mančester sitija.

Velšanin je u Šefild junajted prešao 2009. godine i za taj klub je odigrao 103 ligaške utakmice i postigao 42 gola.

"Klub je prepoznao ozbiljnost ovih događaja, želimo da reagujemo na odgovoran način. Uzećemo dovoljno vremena da razmotrimo stvari u potpunosti", kaže se u kratkom saopštenju Šefild junajteda.

Bonus video: