„El klasiko” u subotu koči Barselonu i Real

Ubijeđen sam da će makar jedan španski tim igrati u finalu. A da se u subotu ne igra “el klasiko”, siguran sam da bi i Barselona i Real prošli dalje - smatra Brano Milačić
57 pregleda 0 komentar(a)
Real, Foto: Beta/AP
Real, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.04.2012. 10:17h

Svi su vidjeli Real Madrid i Barselonu u finalu Lige šampiona, a onda su Bajern i Čelzi pokazali da se vrhunski fudbal igra i u drugim evropskim metropolama. Prvi “el klasiko” u finalu jednog evropskog takmičenja sada je u magli.

Koliko je zaista realno da na semaforu “Alijanc arene” 19. maja ne bude ispisano Real - Barselona, za “Vijesti” su komentarisali trener Mogrena Brano Milačić i trener Sutjeske Saša Petrović.

Pakao u subotu

"Ubijeđen sam da će jedan španski tim igrati u finalu. A da se u subotu ne igra “el klasiko” u španskom prvenstu, siguran sam da bi i Barselona i Real prošli dalje", smatra Milačić.

Upravo se u sjutrašnjem super-derbiju krije zamka - Barselona i Real moraće da se “kidaju” međusobno prije nego što se posvete Čelziju i Bajernu.

U samo tri dana (subota, pa utorak) Katalonci igraju dva najvažnija meča sezone, dok “merengesi” imaju dan više (srijeda) do revanša polufinala. Koliko to može da utiče?

"Utiče sigurno, ali potajno ipak mislim da će Real i Barselona igrati u finalu, uprkos velikom naporu u subotu veče. Zašto? Zato što su kvalitetniji od Bajerna i Čelzija. U redu, pobjeda Bajerna nad Realom došla je kroz igru, a trijumf Čelzija nad Barselonom kroz totalnu dekadenciju i ne vjerujem da to može dva puta da se dogodi", dodaje Milačić.

Saša Petrović smatra da teži posao u revanšu očekuje Real Madrid, nakon poraza u Minhenu 2:1.

"Real nije izgubio samo zbog toga što je igrao slabo, već i zbog toga što je Bajern odlična ekipa. Biće vrlo teško za Real iz više razloga. Murinjov tim svaka tri dana igra odlučujuću utakmicu - prvo sa Barselonom, pa se Bajernom, a onda sa Atletik Bilbaom u gostima. Fudbaleri to imaju u podsvijesti i psihološki će im biti vrlo teško. Samopouzdanje igrača Reala je poljuljano u posljednje vrijeme, nakon nekoliko remija u prvenstvu i to bi Bajern mogao da iskoristi, posebno zbog toga što nema više napora u Bundes ligi. Što se tiče Barselone, rezultat iz Londona jeste nezgodan, ali su Katalonci prejaki, najjači u Evropi i ubijeđen sam da će igrati u finalu", utisak je Petrovića.

Milačić, s druge strane, vjeruje u Real, uz interesantnu teoriju.

"Ako Real izgubi u subotu od Barselone, ubijeđen sam da će eliminisati Bajern. Jer, nije mi realno da takva ekipa i klub takve veličine izgubi dva derbija u tri dana. Mislim da će zvijezde Reala da prorade protiv Bajerna u revanšu i da će posljednja linija Njemaca teško da izdrži te nalete. Isto mislim i obrnuto - ako Barselona ne pobijedi Real, ubijeđen sam da će bijes da iskali na Čelziju", ističe trener Mogrena.

Faktor Mesi

Brojke sa “Stemford bridža” su nevjerovatne - Barselona je imala posjed lopte 80 odsto, čak 26 šuteva na gol (protivnik samo jedan u okvir), imala je i 757 tačnih pasova (Čelzi samo 159), a - izgubila je meč.

Milačić smatra da se Barsi osvetilo poigravanje, ali i da to teško može da se ponovi dva puta.

"Rekao sam već da mi se igra Barselone u posljednjih nekoliko mjeseci ne sviđa kao prije. Mesi i društvo se igraju, umjesto da se takmiče. Moguće je da su u Londonu promijenili taj pristup, željeli su pobjedu, ali im se vratilo za neke ranije utakmice".

Ipak, Mesi će u revanšu biti pravi, ubijeđen je Milačić.

"Mesi je prošle sezone iz driblinga izlazio sa kvalitetnim pasom i to je ubijalo protivnike. Sada iz driblinga ide u novi dribling, kao da juri rekorde, a to ne prolazi svaki put. Siguran sam, međutim, da će u revanšu Mesi igrati za ekipu, a u tom slučaju Barselona je svemoćna", zaključuje Milačić.

Bonus video: