Čelzi srušio Barselonu, Drogba pogodio za nadu u čudo!

Bedem Čelzija je izdržao, i ne samo to - Drogba je u posljednjim sekundama prvog poluvremena donio Englezima pobjedu i zakomplikovao Barsin put ka finalu
0 komentar(a)
Drogba, Foto: Beta/AP
Drogba, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.04.2012. 21:03h

Barsin tika-taka fudbal naletio je na otporan zid, postavljen u Zapadnom Londonu - Čelzi je u prvoj utakmici polufinala senzacionalno slavio sa 1:0 i istakao kandidaturu za veliko finale.

Presudio je Didije Drogba - fudbaler koji je prije tri godine protiv iste Barselone predvodio juriš svojih saigrača na sudiju Evreba, koji nije svirao četiri ili pet penala.

Najveća fudbalska nepravda u novijoj istoriji fudbala ispravljena je tri sezone kasnije, na istom stadionu, mada će timu iz Londona biti potreban podvig da drugi put u šest dana zaustavi nalete Barselone, koja večeras pravim čudom nije zatresla mrežu.

Čekao se kraj prvog poluvremena, Mesi je izgubio loptu (?!), Lampard je fantastičnom dijagonalom lansirao Ramireša, koji je prizemnim centaršutom uhvatio u raskoraku cijelu odbranu Barselone, ali ne i Didijea Drogbu, koji je gađao lijevom nogom za 1:0!

Bio je to jedini šut Čelzija u okvir gola! Barselona je dominirala, imala je posjed lopte 72 odsto, Petr Čeh je šest puta bio prinuđen da interveniše, još 18 lopti otišlo je pored ili preko gola, a o dominaciji Katalonaca najbolje govori podatak da su gosti više puta pogodili okvir, nego što je Čelzi uopšte šutirao na gol.

Odbrana engleskog tima bila je od armiranog betona, ni muva nije mogla da prođe. Ipak, protiv Barselone je nemoguće držati stvari pod kontrolom. Tako je Aleksis pogodio prečku, Fabregas promašio još dva velika zicera, Čeh vrhovima prstiju skinuo zicer Pujola, a sve je bilo začinjeno karambolom u posljednjem minutu, kada je Engleze spasila stativa nakon šuta Adrijana!

Tima je zaustavljen čudesan niz od 14 pobjeda i dva poraza Barselone u Ligi šampiona, koji je počeo u februaru 2011. godine, pobjedom u revanšu nakon poraza u prvoj utakmici od Arsenala (2:1).

Ostalo je 1:0 i, ko bi rekao, Barsa se vraća kući sa slabijim rezultatom od Reala, koji je izgubio od Minhenu 2:1. "El Klasiko" će se igrati u subotu veče u Barseloni, a da li u finalu Lige šampiona, veliko je pitanje.

I je li nađen recept za "svemirsku" Barselonu, pokazaće revanš, ali će Roman Abramovič, Roberti di Mateo i plejada Čelzijevih veterana sanjati makar šest dana.

Revanš je narednog utorka na "Nou Kampu".

ČELZI - BARSELONA 1:0

London - Stadion “Stemford bridž”. Gledalaca: 38,039. Sudija: Feliks Brih (Njemačka). Strijelac: Drogba u 45+2. Žuti kartoni: Ramireš, Drogba (Čelzi), Pedro, Buskets (Barselona).

Čelzi: Čeh, Ivanović, Kejhil, Teri, Kol, Mikel, Lampard, Meireleš, Ramireš (Bosingva), Mata (Kalu), Drogba.

Barselona: Valdes, Dani Alveš, Pujol, Maskerano, Adrijano, Buskets, Inijesta, Ćavi (Kuenka), Mesi, Sančez (Pedro), Fabregas (Tijago)

Bonus video: