Belgija bez Naingolana u Rusiji

Martines je rekao da je Naingolan vrhunski igrač koji je imao izvanrednu sezonu u Romi, ali da je donio taktičku odluku, jer tu poziciju u timu ne bi mogao da mu ponudi u reprezentaciji
0 komentar(a)
Rađa Naingolan, Foto: Reuters
Rađa Naingolan, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.05.2018. 12:52h

Selektor fudbalske reprezentacije Belgije Roberto Martines saopštio je danas širi spisak igrača za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, na kome nema igrača Rome Rađe Naingolana.

Martines je rekao da je Naingolan vrhunski igrač koji je imao izvanrednu sezonu u Romi, ali da je donio taktičku odluku, jer tu poziciju u timu ne bi mogao da mu ponudi u reprezentaciji.

Selektor je dodao da je imao iskren razgovor sa fudbalerom, nakon što je u nedjelju otputovao u Rim gdje mu je i saopštio odluku.

Martines će 4. juna saopštiti konačan spisak od 23 igrača.

On je u tim pozvao velike zvijezde evropskih klubova, Kevina De Brujena, Edena Azara, Romelua Lukakua, a na spisku je i golman Tibo Kurtoa.

Na spisku su golamani: Kun Kastels (Volfsburg), Tibo Kurtoa (Čelsi), Simon Minjole (Liverpul) i Matc Sels (Njukasl).

Odbrambeni igrači: Tobi Aldervejreld (Totenhem), Dedrik Bojata (Seltik), Loran Siman (Los Anđeles), Kristijan Kabasel (Votford), Vensan Kompani (Mančester siti), Džordan Lukaku (Lacio), Tomas Menje (Pari Sen Žermen), Tomas Vermalen (Barselona) i Jan Vertongen (Totenhem).

Igrači sredine terena: Janik Karasko (Dalijen), Kevin de Brujne (Mančester siti), Musa Dembele (Totenhem), Leander Dendonker (Anderleht), Maruan Felaini (Mančester junajted), Eden Azar (Čelsi), Torgan Azar (Borusija Menhengladbah), Adnan Januzaj (Real Sosijedad), Dris Mertens (Napoli), Juri Telemans (Monako) i Aleks Vicel (Tjencin).

Napadači: Miši Batšuaji (Čelsi), Kristijan Benteke (Kristal Palas), Naser Čedli (Vest Bromvič) i Romelu Lukaku (Mančester junajted).

Bonus video: