Ronaldo: Brazil među najboljima, ali ne i najbolji

"Nijedna smjena generacija nije jednostavna, mladim igračima treba vremena da sazru, potrebno je strpljenje da bi oni donijeli rezultate", kazao je Ronaldo.
0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: REUTERS
Ronaldo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 17.04.2012. 11:28h

Bivši napadač i zvijezda Brazila i član organizacionog komiteta Svjetskog prvenstva u fudbalu 2014. Ronaldo rekao je da selekcija njegove zemlje ne igra u skladu sa svojim potencijalom, ali da bi mogla da osvoji titulu šampiona svijeta, objavljeno je danas na internet stranici Svjetske fudbalske federacije (Fifa).

"Došlo je do smjene generacija u reprezentaciji, koja ne igra još najbolje koliko bi mogla, ali ima vremena do 2014. da bi se uigrali i da bismo bili konkurentni da osvojimo titulu šampiona", kazao je najbolji strijelac u istoriji svjetskih šampionata za sajt Fife.

Ronaldo, koji je dva puta bio šampion svijeta i postigao 15 golova na tim takmičenjima, smatra da je Brazil trenutno među pet najboljih timova svijeta. Ipak, legendarni napadač kaže da njegova zemlja nije trenutno među tri najbolja tima.

"Brazil je jedan od pet najboljih timova, ali nije među tri najbolja", rekao je Ronaldo.

On je dodao i da njegova zemlja ima veliku tradiciju i sjajne fudbalere, ali da zbog smjene generacija još ne može da pruži najbolje igre.

"Nijedna smjena generacija nije jednostavna, mladim igračima treba vremena da sazru, potrebno je strpljenje da bi oni donijeli rezultate", kazao je Ronaldo.

Prema njemu, novu generaciju Brazila predvode Nejmar, Ganso i Damijao koji su talentovani i dobri igrači. Ipak, iskustvo koju posjeduju Ronalinjo i Kaka može biti presudna na velikim i važnim utakmicama.

Ronaldo je u karijeri tri puta proglašen za najboljeg fudbalera svijeta u izboru Fife, a između ostalih klubova nastupao je za Barselonu, Real Madrid, Inter i Milan.

Bonus video: