Nikola Vukčević: Sada će i pritisak biti manji

"Rudar ima teži raspored do kraja, pa vjerujem da posljednji meč sa njima i neće nešto odlučivati", kazao je strijelac pobjedonosnog pogotka u Beranama
77 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Điđo Vukčević, Foto: Savo Prelević
Nikola Điđo Vukčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.04.2012. 08:28h

Nakon trijumfa u Beranama Budućnost je bliža tituli, makar za pola koraka. Ne samo zbog kiksa Rudara (koji je remizirao u Tuzima), odnosno zbog tri boda prednosti koja istina i nisu neka velika garancija, već prvenstveno zbog činjenice da je ekipa Miodraga Radulovića pokazala da je spremna da pobjeđuje u kontinuitetu.

Lider je u Beranama upisao šesti uzastopni trijumf, čak četvrti na gostujućem terenu, a “plavo-bijelu” četu može da ohrabri i to što je posljednja pobjeda na strani izvojevana lakše nego što je to bio slučaj na mečevima protiv Mogrena, Mladosti i Bokelja.

Budućnost je zapravo rutinski odradila posao u posljednjem okršaju, a gol Nikole Vukčevića u 17. minutu donio je sigurnost, još veću dozu samopouzdanja...

"Posljednja utakmica u Beranama bila je možda i najvažnija od svih mečeva iz trećeg kruga takmičenja. Srećan sam, naravno, zbog gola, jer svakom bi bilo drago zbog pogotka koji može da donese titulu. Bitno je, međutim, da smo pobijedili. Rudar je kiksao i sada možemo da igramo bez pritiska", rekao je Vukčević, koji je u Beranama postigao drugi prvenstveni pogodak.

Interesantno da je sadašnja prednost od tri boda u odnosu na drugoplasirani Rudar rekordna u tekućoj sezoni. Budućnost je najčešće imala bod ili dva prednosti u odnosu na jedinog konkurenta u trci za šampionski pehar, a ne tako davno i Pljevljaci su bili na vrhu...

"U ovom trenutku tri boda prednosti znače nam zaista mnogo. Rudar ima teži raspored do kraja, pa vjerujem da posljednji meč sa njima i neće nešto odlučivati... Nakon poraza od Rudara javnost je počela da sumnja u naš kvalitet, a mi poslije toga, počev od meča sa Mogrenom na Lugovima, dobili sve rivale.

Dosta se priča i o tome da teško dobijamo utakmice, mislim da ćemo sada igrati tečnije, smanjiće se pritisak. U Beranama smo igrali koliko je bilo dovoljno za trijumf, treba imati u vidu da smo prethodno igrali i u srijedu sa Sutjeskom, bili smo iscrpljeni. Mislim da svi u klubu treba da budemo zadovoljni ostvarenim", zaključio je požrtvovani vezista Budućnosti.

Bonus video: