Kabanjas se vratio na teren nakon 27 mjeseci

Tridesetjednogodišnji fudbaler dobio je skoro fatalnu ranu metkom u glavu u jednom baru u Meksiko sitiju 25. januara 2010. godine, a metak mu još nije izvađen
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2012. 13:35h

Paragvajac Salvador Kabanjas vratio se na teren 27 mjeseci nakon što je na njega pucano.

Tridesetjednogopdišnji fudbaler dobio je skoro fatalnu ranu metkom u glavu u jednom baru u Meksiko sitiju 25. januara 2010. godine, a metak mu još nije izvađen.

Nakon dugog perioda opravka, Kabanjas se vratio fudbalu u dresu kluba "12. oktobar“, u kome je počeo karijeru 1997. godine, a koji se takmiči u trećoj ligi Paragvaja.

On je igrao na startu novog šampionata 40 minuta u pobjedi svog tima nad timom Martin Ledesma (2:0).

"Ne želim nikome da preživljava ono što sam ja preživio. Zbg toga cijenim ljude koji su se molili za mene, a posebno predsjednika mog sadašnjeg tima, koji mi je omogućio da ponovo budem na terenu. On je imao puno vjere u mene i zato sam sada tu“, rekao je Kabanjas, kome je „12. oktobar“, inače matični klub, početkom godine ponudio jednogodišnji ugovor.

Kabanjas je karijeru počeo 1997. godine, a potom ga je fudbalski put vodio u Audaks Italiano (Čile) i meksičke klubove Jaguares de Čipas i Ameriku, za koju je potpisao 2006. godine.

Za taj tim odigrao je 115 utakmica i dao je 66 golova.

Trebalo je da igra za selekciju Paragvaja na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, ali ga je ranjavanje odvojilo od toga.

Za nacionalni tim je odigrao 44 meča i dao je 10 golova.

Bonus video: