Sporna pobjeda Barselone protiv Levantea

Izgledalo se da je Kuenka napravio faul u napadu kada je pomoćni sudija zamahao zastavicom za šok na stadionu. Mesi je rutinski vratio razliku na minus četiri u odnosu na Real
117 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.04.2012. 22:19h

Barselona je zadržala zaostatak od četiri boda za Realom nakon pobjede na gostovanju Leventeu o kojoj će biti dosta priče narednih dana. Katalonci su dugo gubili, a onda preokrenuli rezultat u svega osam minuta, od 64. do 72, ali je pobjedonosni gol stigao iz kranje spornog penala.

Napadač Barse Kuenka bio je u duelu sa Kabralom iz Levantea, izgledalo se da je fudbaler gostiju napravio faul u napadu, glavni sudija nije dosudio ništa, ali je pomoćnik zamahao zastavicom za veliki šok domaćih fudbalera i navijača. Protesti su trajali dva minuta, tri igrača Leventea su dobila su žute kartone prije nego što je Leo Mesi smireno realizovao penal i postigao svoj drugi gol na meču.

Tako će se, bez sumnje, sa velikim polemikama ući u “el klasiko”. Derbi igra se naredne subote u Barseloni. Ako slavi domaćin razlika će biti smanjena na bod, ako odoli Real prvenstvo će vjerovatno biti riješeno.

Real se prije toga dugo mučio protiv Hihona, ali je pobjeda ipak stigla - Kristijano Ronaldo u 73. i Benzema u 81. slomili su četu Havijera Klementea, koja se grčevito branila.

Gosti su čak i vodili, golom De la Kuevasa iz penala u 29. minutu, a kada je Iguain izjednačio sedam minuta kasnije, činilo se da će Real lako prelomiti meč. Ali, nije bilo tako...

Hihon inače važi za "crnu mačku" Real Madrida, ekipa iz Asturije je prošle godine prekinule "vječnu" seriju bez pobjeda Žozea Murinja na domaćem terenu, koja je počela još dok je vodio Porto...

Možda je i Portugalac zbog toga bio naglašeno nervozan tokom meča, svo vrijeme je bio na nogama, a u finišu poluvremena imao je i verbalnu raspravu sa klupom gostujućeg tima.

Težak meč Reala završio na kraju se završio rekordom - "merengesi" su izjednačili učinak svojih prethodnika iz sezone 1989/90, koji su postigli 107 golova u jednom šampionatu, što nikom drugom nije pošlo za nogom u Španiji.

Ugo Sačez je te sezone postigao 38 golova, Martin Vaskez 14, Butragenjo 10, a njihovi još uspješniji nasljednici zovu se Kristijano Ronaldo (41), Iguain 21 i Benzema (18). Jer, možda već narednog vikenda u "el klasiku" rekordna brojka mogla bi da iznosi 107 ili 108...

Levente - Barselona 1:2

Bakero 22 (penal) - Mesi 64, 72 (penal)

Real Madrid - Sporting Hihon 3:1

Iguain 36, Kristijano Ronaldo 73, Benzema 81 - De la Kuevas (penal) 29

Galerija

Bonus video: