Šok u Italiji: Fudbaler Livorna preminuo od srčanog udara

Zbog tragedije u Peskari, odložene su sve fudbalske utakmice ovog vikenda, odlučio je Fudbalski savez Italije.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.04.2012. 15:55h

Nastavlja se serija tragedija na sportskim borilištima – Pjermario Morozini, fudbaler Livorna, preminuo je danas u gradskoj bolnici u Peskari od posljedica srčanog udara.

Moroziniju je pozlilo u 31. minutu utakmice Serije B između Peskare i Livorna, zbog čega je kolabirao i pao na travu. Odmah je postalo jasno da je situacija krajnje ozbiljna i dramatična, na terenu mu je ukazana prva pomoć, kroz reanimaciju, nakon čega je kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu.

Ostali igrači su u suzama ostali na terenu…

Tokom transporta do bolnice, kako javljaju italijanski mediji, Moroziniju je srce prestalo da radi, zbog čega je po dolasku u bolnicu odmah priključen na aparate, kako bi se pokušala nova reanimacija.

Oko 17 časova stigla je zvanična vijest iz bolnice da je Morozini preminuo…

Morozini je bio svjestan kada je stavljen na nosila i ubačen u kola hitne pomoći.

“Pogledao me u oči kada su ga unijeli u ambulantna kola. Morozini je pao na teren, pa je pokušao da se pridigne, ali je ponovo pao. Naš fizioterapeut je odmah shvatio ozbiljnost situacije…Ovo je prava tragedija”, kazao je Danilo Janaskoli, predsjednik Peskare.

Italijanski mediji prenose informaciju da je ulazak kola hitne pomoći na teren kasnio, jer je ulaz u stadion bio blokiran kolima saobraćajne policije.

Utakmica u Peskari je prekinuta odmah nakon tragedije.

Zbog tragedije u Peskari, odložene su sve fudbalske utakmice ovog vikenda, odlučio je Fudbalski savez Italije.

Prošlog mjeseca, podsjećanja radi, ista stvar se desila fudbaleru engleskog Boltona Fabrisu Muambi, čije srce nije radilo čak 78 minuta, ali su ga ljekari na kraju spasili.

Galerija

Bonus video: