"Brejk" Budućnosti u Beranama, titula je sada bliža

Podgoričani slavili 1:0 golom Nikole Vukčevića nakon prekida u 17. minutu. Beranci do kraja meča nisu došli u šansu da izjednače
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.04.2012. 14:18h

Budućnost je napravila "brejk" u Beranama, zabilježila šestu uzastopnu pobjedu (1:0) i napravila krupan korak ka tituli - dva sata kasnije stigla je vijest da Rudar nije dobio svoj meč u Tuzima, pa razlika na tabeli odavno nije bila tolika - tri boda!

Do kraja sezone ostalo je još osam kola, uključujući veliki derbi pod Goricom koji (možda) i neće odlučivati o tituli ukoliko izabranici Miodraga Radulovića nastave u ovom ritmu pobjeda.

Iako konačan rezultat meča odiše neizvjesnošću, Budućnost je u Beranama, pred četiri hiljada gledalaca, stigla do pobjede neuporedivo lakše nego na dva prethodna gostovanja, protiv Mladosti i Bokelja.

Razlog je jednostavan - prvi put od meča sa Petrovcem 24. marta, dakle nakon puna četiri meča, fudbaleri Budućnosti dali su gol u prvom poluvremenu. Presuda je pala iz prekida, u 17. minutu, nakon što je Peković šutirao glavom nakon kornera Kojaševića, a Nikola Vukčević iz neposredne blizine uz malo problema ubacio loptu u mrežu koju je odbio golman Aković.

Ispostavilo se da je tada i postavljen konačan rezultat meča za devetu pobjedu Budućnosti protiv Berana od 2006. godine (stoprocentan učinak), a četvrtu na gostovanju pod Bogavskim brdom.

"Ovo nam je četvrta pobjeda u gostima na posljednjih šest mečeva, što je dobra serija, jer nije lako pobijediti nikog, posebno ne u gostima, a posebno ne ovdje u Beranama. Rano smo postigli gol što nam je omogućilo da odigramo mirnije. Nakon toga smo kontrolisali vođstvo, imali smo nekoliko prilika da nakon kontranapada ugrozimo gol protivnika, ali ga nismo iskoristili", rekao je trener Budućnosti Miodrag Radulović.

Iako igra Podgoričana nakon vođstva nije plijenila ljepotom i šansama, njihova pobjeda ni u jednom momentu nije dolazilo u pitanje, naročito ne u drugom poluvremenu, kada fudbaleri Berana nisu ni došli u poziciju da ugroze proitivnički gol.

Za razliku od prethodna tri duela, fudbaleri Budućnosti priveli su meč kraju uz dosta komocije, a trener Radulović nije morao da svoje "zlatne rezerve" šalje na teren da bi izvadili stvar (Nikač, Mugoša), već samo da sačuvaju vođstvo i potvrde pobjedu.

Beranci nisu imali ni šansu da izjednače, a prijetili su samo u finišu prvog poluvremena. Selimović je pokušao iz daljine, Lalević oprobao šut iz slobodnog udarca, a jedinu akciju u kojoj je lopta išla precizno i tečno pokvario je Bojović sporom reakcijom i premlakim šutem.

Ni Budućnost nije imala ništa opipljivo nakon gola, osim udarac Radonjića preko gola nakon akcije Nikole Vukčevića i Adrovića.

"Možda jesmo dobro stajali na terenu, ali je to moralo mnogo bolje, mnogo brže. Prošla je serija teških mečeva, sa ekipama iz vrha, sada mislimo na utakmicu sa Bokeljom. Vjerujem da će ovo biti treća sreća i da ćemo ove sezone izboriti opstanak, nakon što smo dva puta ispadali iz lige", rekao je trener Berana Slobodan Đukić.

Bonus video: