Lenon: Seltik može ponovo da bude prvak Evrope

"Uvijek morate da imate cilj. Da li je moguće doći do njega? Naravno da jeste. Možda ne odmah, ali za nekoliko sezona što da ne", istakao je Lenon.
0 komentar(a)
Lenon, Foto: REUTERS
Lenon, Foto: REUTERS
Ažurirano: 14.04.2012. 12:06h

Trener Seltika Nil Lenon izjavio je danas da vjeruje kako ovaj slavni škotski klub može da ponovi uspjeh iz 1967. godine, kada je Seltik postao prvak Evrope, savladavši milanski Inter sa 2:1 i postao prvi ostrvski tim koji osvojio tu titulu.

"Moj cilj je osvajanje Lige šampiona. Najviše bih volio da to bude u ovom klubu, a možda i negde drugdje. Kao igrač nisam uspio da dođem do tog trofeja", rekao je Lenon škotskim medijima.

On je kao igrač Seltika učestvovao u finalu Kupa UEFA 2003. godine, kada je Porto slavio sa 3:2.

"Uvijek morate da imate cilj. Da li je moguće doći do njega? Naravno da jeste. Možda ne odmah, ali za nekoliko sezona što da ne. Važno je, za početak, da budemo redovni učesnici LŠ", istakao je Lenon.

Seltik je prošle nedelje osvojio titulu prvaka Škotske, prvu poslije trogodišnje "vladavine" gradskog rivala, Glazgov Rendžersa.

"Nijesam vračara i ne mogu da predviđam budućnost. Ipak, s vremena na vrijeme, događaju se iznenađenja i u LŠ. Prije osam godina su Porto i Monako igrali za titulu šampiona Evrope. Mi smo od te ekipe Porta izgubili godinu dana ranije u Kupu UEFA", zaključio je Lenon.

Bonus video: