Baloteliju potrebna stručna pomoć

"Ne želimo da okrivimo Mančester siti i da im prebacujemo odgovornost zbog ponašanja njihovog igrača, ali oni su ti koji moraju da pokrenu inicijativu da se stvari promijene i poboljšaju", naglasio Holanđanin
0 komentar(a)
BALOTELI, Foto: Reuters
BALOTELI, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.04.2012. 22:27h

Povodom sve učestalijih problema koje pravi Mario Baloteli, član Mančester sitija i reprezentativac Italije, FIFPro organizacija je izdala saopštenje u kome se navodi da tamnoputom napadaču treba pomoć.

FIFPro smatra da će Italijan praviti sve više i više nevolja, koje bi mogle da imaju i teže posljedice ukoliko se ne podvrgne terapiji.

"Mariju Baloteliju je neophodna profesionalna pomoć. Njegovo ponašanje je nedopustivo. On sigurno ima dobrih strana, koje uz adekvatnu pomoć treba da se kanališu. Čini se da mu nedostaje kolegijalnost i zbog toga cijela ekipa ispašta. Ne želimo da okrivimo Mančester siti i da im prebacujemo odgovornost zbog ponašanja njihovog igrača, ali oni su ti koji moraju da pokrenu inicijativu da se stvari promijene i poboljšaju. Njegova izvinjenja nisu naročita utjeha, jer su se incidenti već dogodili. Zato je nepohodno da se problem riješi pomoću stručnjaka iz oblasti mentalnog zdravlja", rekao je za BBC Teo Van Segelen, prvi čovjek ove organizacije.

Baloteli je prošlog vikenda protiv Arsenala, zbog pogibeljnog starta nad Aleksom Songom, zaradio četvrti crveni karton u posljednje dvije sezone.

Bonus video: