Budućnost u Beranama čuva prvo mjesto

"Berane igra dobro u drugoj polusezoni, što će nam otežati posao. Idemo u fudbalski grad, gdje nijednoj ekipi nije bilo lako, protiv vrlo nepredvidivog domaćina", kaže Radulović.
72 pregleda 0 komentar(a)
Berane - Budućnost, Foto: Vesko Belojević
Berane - Budućnost, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 14.04.2012. 07:28h

Sprint se nastavlja - nakon teških pobjeda protiv Mladosti i Bokelja u gostima, te 70-minutnog mučenja protiv podmlađene Sutjeske kod kuće, fudbaleri Budućnost danas putuju na sjever, na još teže gostovanje - protiv Berana.

Mogu li fudbaleri Budućnosti konačno da lakše dobiju jedan meč, da smire nerve navijačima, možda i nije toliko bitno sve dok traje serija pobjeda. Kako god, trener Miodrag Radulović ne prihvata činjenicu da igra njegove ekipe nije baš tako tečna i laka kao što je bila tokom većeg dijela sezone.

"Priča se da se mučimo, da dobijamo teško, a malo ko potencira da smo se nakon onakvog poraza od Rudara psihološki toliko vratili u igru da smo dobili svih pet utakmica u seriji, od čega tri u gostima", nudi Radulović kontraargumente uoči današnjeg okršaja na sjeveru.

Trka za titulu je i fizički i psihološki teška, nije lako ni dobijati ispred zgrade, a kamoli ekipe koje toliko poznajete, mišljenje je trenera Budućnosti.

"Zamislite, mi smo prošle subote igrali protiv Bokelja peti put ove sezone. Danas ćemo protiv Berana igrati četvrti put, jer smo uz dva prvenstvena imali i jedan prijateljski meč. Ne samo da treneri međusobno znaju kako igraju druge ekipe, već i igrači jedne druge poznaju u prste. I pored svega toga, vi morate da dobijate takve ekipe više puta, što stvarno nije lako", tvrdi Radulović.

Fudbalerima Budućnosti, međutim, u prošlosti nije bilo teško da dobijaju Berance u seriji. Slavili su svih osam puta od kada se igra Crnogorska liga, od čega tri puta u gostima, a jednom u avgustu prošle godine, golom Adrovića u drugom poluvremenu.

Ipak, svaka utakmica je priča za sebe...

"Berane igra dobro u drugoj polusezoni, što će nam otežati posao. Idemo u fudbalski grad, gdje nijednoj ekipi nije bilo lako, protiv vrlo nepredvidivog domaćina. Drago mi je što su navijačke tenzije između dva tima splasnule u posljednje vrijeme, pa vjerujem da će se i danas gledati prava fudbalska prestava", kaže Radulović.

Dragan Bošković, Beranac, koji je uz Admira Adovića, takođe Beranca, asistencijom presudio svom nekadašnjem timu u prvom dijelu sezone, vraća se u konkurenciju za tim nakon povrede mišića.

"On je i dalje rovit, vidjećemo da li će početi, ili će ući sa klupe. Velika je stvar povratak Radonjića, koji nije igrao protiv Sutjeske zbog kartona. Igramo treću utakmicu u sedam dana i umor je učinio svoje, neki igrači su i lakše povrijeđeni, pa je vrlo moguće da danas izvršim po jednu izmjenu u svakoj liniji tima", kaze Radulović.

Rudar je stalno za petama, u posljednje vrijeme i lakše dobija mečeve, zbog čega Budućnost mora da nastavi seriju pobjeda.

"I da ne dobija Rudar, obaveza Budućnosti je da pobjeđuje", zaključuje trener Podgoričana.

Berancima bi i bod bio kapitalan

Utakmicom protiv Budućnosti Beranci će zaokružiti seriju mečeva sa ekipama iz vrha. Ekipa Slobodana Đukića, koja je pretrpjela tri vezana poraza (dva od Mogrena, te od Rudara pod Golubinjom u prošlom kolu), imaće veliki motiv protiv favorizovane Budućnosti...

"Motiv će biti veliki sa obje strane, a vjerujem da ćemo imati veliku podršku publike odnosno da će navijači doći u rekordnom broju. Mislim da će odlučivati jedna lopta, jedan gol, nadam se ne u našoj mreži. Treba da igramo taktički mudro i odgovorno kao i u meču sa Rudarom na našem terenu. Tada smo ostali neporaženi a bod protiv Budućnosti bio bi ogroman, pogotovo ako se zna da neki naši konkurenti tek treba da igraju sa njima.

Budućnost je favorit, oni su kvalitetniji, ali i mi ćemo se pitati. Pa, kada smo igrali na našem terenu sa Rudarom, gosti praktično nisu šutirali na gol, imali su nekoliko polušansi. Ne možemo da izgubimo ništa u slučaju poraza od Budućnosti. Sa druge strane, možemo da dobijemo puno ukoliko osvojimo bod ili sva tri, što bi bilo veliko iznenađenje", rekao je Milivoje Novović, štoper Berana.

Domaćin ne može da računa na Isljamija (nosi dres Berana kao ustupljeni fudbaler iz Budućnosti), dok je pod znakom pitanja nastup Cimbaljevića.

Berane - Budućnost

Berane - Gradski stadion. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Srđan Korać (Bar). Početak u 14 časova (TV prenos).

Berane (4-2-3-1): Aković - Rajković, Rugovac, Novović, Lutovac - Šćekić, Bojović - Zejnilović, Selimović, Radović - Lalević.

Budućnost (4-4-2): Agović - Kamberović, Orahovac, Peković, Radunović - Flavio, N. Vukčević, Bošković, Kojašević - Radonjić, Adrović.

Bonus video: