Mladost protiv Zete za prekid serije poraza

Statistika može da ohrabri goste, jer je Zeta slavila u oba ovosezonska okršaja sa današnjim rivalom. U Zeti ne žele, međutim, da ih taj podatak uspava.
73 pregleda 0 komentar(a)
Mladost - Zeta, Foto: Boris Pejović
Mladost - Zeta, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.04.2012. 08:48h

Iako je vezala tri poraza, Mladost ne brine oko opstanka. Ono što zabrinjava izabranike Miodraga Vukotića je loša serija pred četiri derbija sa ekipama iz prvoligaškog vrha, a prvi je danas protiv Zete.

"U nekim utakmicama smo odigrali neočekivano loše, objektivno nismo očekivali poraze od Lovćena i Petrovca. To moramo negdje nadoknaditi, a slijede nam utakmice sa ekipama iz vrha. Prva je sa Zetom, od koje smo izgubili oba ovosezonska duela, pa je ovo prilika za revanš. Daćemo sve od sebe da maksimalno borbenom i angažovanom igrom dođemo do tri nova boda, mada neće biti lako - teren jeste izuzetno dobar, ali je klizav i lopta ide jako brzo. I Zeta je kvalitetan sastav, ali nas ohrabruje podatak da prvi put, još od prvog proljećnog kola trener može da kombinuje pošto zbog povreda za mjesto u timu neće konkurisati samo kapiten Šofranac i Martinović. I ne osjećamo pritisak jer do kraja ima devet kola, a nama dvije pobjede za koje imamo realni kvalitet garantuju direktan opstanak", zaključio je vezista Mladosti Vladimir Savićević.

Statistika može da ohrabri goste, jer je Zeta slavila u oba ovosezonska okršaja sa današnjim rivalom. U Zeti ne žele, međutim, da ih taj podatak uspava.

"Nadam se da ćemo i danas nastaviti tu pobjedničku tradiciju, mada znamo da to neće biti lako. Mladost ima dobru ekipu, ali s obzirom na to da vodimo borbu za treće mjesto, ne preostaje nam ništa drugo već da idemo na pobjedu. Mladost nema imperativ, oni su u sredini tabele, igraju pred svojim navijačima, a poznato je, takođe, da imaju fudbalere koji igraju otvoreno. Vjerujem da će tako biti i danas", rekao je Miroslav Kaluđerović, kapiten Zete.

Gosti ne mogu da računaju samo na Božovića koji ima parne kartone.

Mladost - Zeta

Podgorica - Stadion Mladosti. Sudija: Radoje Pajović (Podgorica). Pomoćnici: Boban Krstev (Cetinje), Šeko Šabotić (Tuzi). Početak u 16 časova.

Mladost (4-4-2): Marčelja - Popović, M. Dževerdanović, Mitrović, N. Dževerdanović - Mijušković, Tomić, Savićević, Raičević - Rotković, Eber.

Zeta (4-3-2-1): Ivanović - M. M. Radulović, Kaluđerović, M. B. Radulović, Novović - Zlatičanin, Z. Peličić, Burzanović - Došljak, Knežević - Korać.

Bonus video: