"Petarda" Danaca

Drugi meč rivala koji će sledećeg mjeseca nastupati u elitnoj rundi kvalifikacija za U19 Evropsko prvenstvo odlučili su prekidi – tri od pet pogodaka Danaca došla su nakon ubacivanja iz ugla.
65 pregleda 0 komentar(a)
Danska, Foto: Savo Prelević
Danska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.04.2012. 18:26h

Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je u prijateljskom odmjeravanju snaga sa Danskom rezultatom 5:0. Nakon remija u prvom susretu, Danci su upislai ubjedljivu pobjedu u meču odiigranom danas na terenu trening kampa Fudbalskog saveza.

Bez 11 standardnih igrača naša omladinska selekcija nije uspjela da ponovi igru iz prvog susreta i ostvari još jedan povoljan rezultat. Protivnik je znao da kazni propuste u igri „sokolića“ pogotovo u prvom dijelu, pa su izabranici Pera Andersena na odmor otišli sa četiri gola prednosti.

Drugi meč rivala koji će sledećeg mjeseca nastupati u elitnoj rundi kvalifikacija za U19 Evropsko prvenstvo odlučili su prekidi – tri od pet pogodaka Danaca došla su nakon ubacivanja iz ugla.

Danci su do prednosti došli nakon šest minuta igre – u gužvi nakon kornera sa desne strane najbolje se snašao kapiten gostiju Kasper Larsen i ubacio loptu u mrežu. Akcija odigrana po istom scenariju donijela je gostima prednost od dva gola. U 20. minutu nakon novog kornera Emil Nilsen je sa nekoliko metara po drugi put matirao Radovića.

Isti igrač je u 40. minutu još jednom bio najprisebniji nakon kornera i povećao prednost svog tima, da bi samo minu Hansen Janik Skov udarcem sa ivice kaznenog prostora po četvrti put zatresao mrežu našeg gola.

Nastavak susreta donio je bolju igru naše selekcije, pa je viđeno i nekoliko prilika pred golom protivnika. Udarcima iz daljine Boljević, Pepić i Janković su pokušali da pronađu put do mreže protivnika, ali je golman Rosenorn bio na visini zadatka. Iako su u većem dijelu druog poluvremena bili u podređenom položaju Danci su još jednom pogodili metu. U 54. minutu Emil Nilsen je kompletirao het trik i postavio konačan rezultat susreta.

Selektor Aleksandar Miljenović smatra da je na konačan rezultat današnjeg susreta presudno uticao izostanak velikog broja standardnih igrača.

- Za današnji susret nismo mogli da računamo na veliki broj standardnih igrača, što se pokazalo kao veliki hendikep za našu selekciju. Sve prednosti koje su imali na današnjem susretu, pogotovo bolju fizičku pripremljenost i korpulentnost, starija selekcija Danske danas je u potpunosti iskoristila. Postigli su tri gola na gotovo istovjetan način, iz skoka nakon korenera gdje nismo bili u mogućnosti da pariramo na adekvatan način. Drugo poluvrijeme bilo je mnogo bolje ali ipak nedovoljno da se uradi nešto više. Možemo biti zadovoljni prikazanim u ova dva meča i pored ubjedljivog poraza koji je prije svega posljedica odustva velikog broja starijih igrača. Iz poraza se takođe može nešto naučiti, što ćemo mi nadam se uraditi nakon današnjeg meča, rekao je Miljenović.

Crna Gora – Danska 0:5

Podgorica - Trening kamp FSCG. Gledalaca: 150. Sudija: Dragan Mijušković (Crna Gora). Strijelci: Larsen 6', Nilsen 20', 40', 54', Hansen 41'

Žuti kartoni: Poček (Crna Gora), Brok Madsen, Moler (Danska).

Crna Gora: Radović (Delibašić), Racković (Raspopović), Milošević, Kopitović, Drinčić (Vujačić), Pepić, Lagator, Šljivančanin (Boljević), Kalač (Janković), Kalačević (Poček), Zarubica.

Danska: Rosenorn, Brok Madsen (Temer), Kornelijus (Thomsen), Holst, P. Jensen, Nilsen, Larsen, Musman, Hansen, Olsen (Moler), A. Jensen.

Bonus video: