Mijatović: Zaslužujemo titulu

Snagu smo demonstrirali više puta. Pa i u Podgorici protiv Budućnosti. Zato se i ne plašimo te utakmice. Ali, o njoj ćemo kada dođe vrijeme, kaže golman Rudara
0 komentar(a)
Mijatović, Foto: Savo Prelević
Mijatović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.04.2012. 08:40h

I Beranci su prošli kao i većina ostalih rivala ovog proljeća (izuzimajući upravo Berane i onih 0:0 prije petnaestak dana). Bili su lak zalogaj za raspoložene momke trenera Dragana Radojičića. Možda čak i prelak, jer da je, naročito u prvom poluvremenu, bilo malo više koncentracije pred golom Akovića, njegova mreža tresla bi se još makar nekoliko puta.

Ovako, kada se sve sabere, ispada da je ekipa Slobodana Đukića utakmicu u Pljevljima iskoristila da, nemajući drugih aduta, napravi samo jednu jedinu štetu Pljevljacima (ili konkretnije golmanu Milanu Mijatoviću) i da ga golom u finišu spriječi da uskoro obori apsolutni crnogorski rekord u dužini nesavladivosti. Iako su mnogi koji su posmatrali meč skloni tvrdnji da je strijelac Isljami „debelo“ zagazio u ofsajd, to mnogo ne pomaže, pa je mladi čuvar mreže pljevaljskog prvoligaša, nakon 814 minuta i prvi put ovog proljeća, saznao kako to izgleda kada se primi gol.

- Šteta što se ta serija nije još malo produžila, jer lijepo je bilo razmišljati o rekordima i imati još i taj dodatni motiv u narednim susretima. Ali, šta je tu je. Mreža se zatresla, krećemo od nule, ali mnogo važnije od svega je da smo upisali još jednu laku pobjedu, da nismo potrošili previše snage i da sa dosta optimizma čekamo sjutrašnji duel u Tuzima – kaže Mijatović.

I zaista sjajno djeluje posljednja linija Rudara. Još kada joj svih 90 minuta pripomažu i veznjaci i napadači, jasno je da golman i ne može imati puno posla. Zato i ne čudi podatak da je čuvar „rudarske“ mreže na pet od osam proljećnih zvaničnih utakmica ostao neocijenjen. Treba li boljeg priloga konstataciji da Pljevljaci igraju najbolji, samim tim i najljepši, i svakako najkonkretniji fudbal. A šta će sve to na kraju sezone donijeti (oba, jedan ili u najgoroj varijanti u koju niko i ne vjeruje, nijedan trofej) ostaje da se vidi. Mijatović je siguran da u klupsku vitrinu mogu opet dva pehara:

- Snagu smo demonstrirali više puta. Pa i u Podgorici protiv Budućnosti. Zato se i ne plašimo te utakmice. Ali, o njoj ćemo kada dođe vrijeme. Do tada treba preskočiti još teških prepreka. Prva je već sjutra, kasnije nas čeka i Zeta u Golubovcima, biće dakle, još posla. Ne sumnjam, međutim, da ćemo ga odraditi kako valja, da ćemo na svakom od tih terena pokazati da zaslužujemo titulu. A da je zaista zaslužujemo, siguran sam da misli i većina objektivnih ljubitelja fudbala u Crnoj Gori, a ne samo naši navijači.

Nesuđeni rekorder, takođe ne sumnja ni da će biti akter završne predstave u Kupu Crne Gore. Znači li to da je Petrovac već prežaljen u predstojećem revanšu polufinala.

- Nije prežaljen jer ništa nije gotovo dok se ne završi, ali da smo blizu prolaza, jesmo. Prednost od 2:0 je velika i ubijeđen sam da je tako kvalitetna ekipa kakva je naša, ne može ispustiti. A kada Rudar dođe do finala, onda se pobjednik zna, kao što se znao prethodna tri puta. Ali, da ne idemo tako daleko. Da prvo obavimo ove prvenstvene obaveze, za ostalo ima vremena – zaključuje Mijatović.

Bonus video: