Manćini: Titula je neuhvatljiva

„Junajted je fantastičan tim, ne vjerujem da može da izgubi pet bodova. Nama je važno što smo povratili pravi duh i važno je da dobro završimo sezonu”, naglasio je Manćo
0 komentar(a)
Roberto Manćini i Karlos Teves, Foto: Reuters
Roberto Manćini i Karlos Teves, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.04.2012. 14:49h

Pobjedom nad Vest Bromič Albionom (4:0) i porazom gradskog rivala Junajteda na gostovanju Viganu, Mančester siti se vratio u šampionsku trku.

Iako njegov tim ima svega pet bodova manje od „đavola”, a uzgred ga i dočekuje u velikom derbiju, Roberto Manćini smatra da je pitanje osvajača titule već riješeno.

„Junajted je fantastičan tim, ne vjerujem da može da izgubi pet bodova. Nama je važno što smo povratili pravi duh i važno je da dobro završimo sezonu. Ovo je najbolja od posljednjih 50 godina u klubu i ponosan sam na igrače”, naglasio je Manćo.

Trener „građana“ je, očito, htio da skine pritisak sa svojih izabranika, mada je činjenica da Junajted nema previše težak raspored do kraja - dočekuje Aston Vilu, Everton i Svonsi, a osim na „Etihadu” gostuje i Sanderlendu.

Siti ide na nogu Noriču, Volvsu i Njukaslu, a u posljednjem kolu pred svojim navijačima se sastaje sa Kvins park Rendžersom.

U posljednjih pet kola, Manćini će moći da se osloni na Karlosa Tevesa. Apač je protiv VBA bio u startnoj postavi prvi put od 21. septembra, a postigao je gol za 3:0 nakon asistencije dvostrukog strijelca Serhija Aguera.

„Srećan sam i zbog njega i zbog igre koju je prikazao. Još nije spreman za čitavu utakmicu, ali bi mogao da napreduje u posljednjih pet kola”, zaključio je italijanski trener.

Bonus video: