Abramovičeva šoping-lista vrijedna 247 miliona funti!

Iako je još uvijek neizvjesno ko će naredne sezone biti menadžer “plavaca”, Abramovič želi da napravi tim koji je sposoban da mu ispuni san i osvoji Ligu šampiona
0 komentar(a)
Roman Abramovič, Foto: Beta/AP
Roman Abramovič, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.04.2012. 10:38h

Roman Abramovič je odlučio da podmladi tim, a za taj poduhvat je spremio listu pojačanja, čija je vrijednost vrtoglavih 247 miliona funti.

“Abramovič će prezentirati novom menadžeru listu potencijalnih pojačanja i reći mu da bira. Ruski milijarder istakao je četiri ključne pozicije za pojačanja na koje namjerava da troši ovog ljeta - napadač, dva štopera i ofanzivni vezista”, piše “Dejli mejl”.

Navodi se da su skauti ruskog oligarha posljednjih šest mjeseci kreirali detaljne dosijee potencijalnih pojačanja koja bi mogla stići na “Stamford bridž”.

Među njima je i Hrvat Luka Modrić, kojeg nisu doveli prošlog ljeta iako su Totenhemu nudiliu 40 miliona funti.

“Skoro sigurno će napustiti Sparse ako ne izbore Ligu šampiona”, stoji u Modrićevom dosijeu.

Iako je još uvijek neizvjesno ko će naredne sezone biti menadžer “plavaca”, Abramovič želi da napravi tim koji je sposoban da mu ispuni san i osvoji Ligu šampiona.

Pored Modrića, na listi gazde Čelzija za sada su samo napadači i vezisti - Radamel Falkao (Atletiko Madrid, 30 miliona funti), Hulk (Porto, 35), Gonsalo Iguain (Real Madrid, 30), Mario Gece (Borusija Dortmund, 40), Edinson Kavani (Napoli, 35) i Eden Azar (Lil, 25).

Na izlaznim vratima su Didije Drogba, Salomon Kalu i Floran Maluda, kojima ističu ugovori.

Bonus video: