Ronaldo projektilima "zemlja-vazduh" srušio Atletiko

Ronaldo je sa tri gola probio magičnu granicu od 40 golova u sezoni, više nego čak 12 timova u Primeri. "Merengesi" slavili 4:1 i sačuvali četiri boda više od Barselone
64 pregleda 0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Beta/AP
Ronaldo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.04.2012. 22:26h

Dva projektila “zemlja-vazduh” Kristijana Ronalda bila su dovoljna Realu da nastavi tradiciju protiv gradskog rivala Atletika i možda u ključnom trenutku sezone sačuva četiri boda prednosti u odnosu na Barselonu.

Madridski derbi imao je isti ishod kao u prethodnih 13 godina, ili kao u većini od posljednja 23 međusobna duela (Real toliko nije izgubio), ali je sinoć bilo mnogo teže nego što govore konačnih 1:4.

Radamel Falkao je u 55. minutu proletio kroz vazduh i donio izjednačenje “kolčonerosima”, a Murinjo se uhvatio za stolicu i pogledao ka Barseloni - prijetilo je, naime, da će Real na noge najvećem rivalu sa svega dva boda prednosti, iako je nedavno imao deset.

Onda je Ronaldo preuzeo stvar u svoje ruke i nevjerovatnim udarcem u 68. minutu, valjda na samoj granici zakona fizike, pogodio za 2:1. Lopta je nakon šuta poletjela visoko, a onda je kao sa neba pala iza leđa Hurtoe. Vrlo sličan je bio je gol Portugalca i u 25. minutu, ali nije bila “dinamika”, već “statika”, jer je lopta prilikom slobodnog udarca bila u stanju mirovanja prije nego što je čudesno odletjela u mrežu.

Ronaldo je do kraja meča postigao i treći gol, iz penala, čime je probio magičnu granicu od 40 golova u sezoni, više nego čak 12 timova u Primeri. Leo Mesi je postigao 39 i njihova trka je jednako interesantna kao borba za titulu.

Real je nakon kiksa protiv Valensije prošao jedno od najtežih gostovanja. Uprkos tradiciji, jer je “namazanog” Žozea Murinja čekao još namazaniji Dijego Simeone.

Do kraja sezone Real će gostovati Barseloni, Atletik Bilbau i Granadi. I ima prostora da doživi jedan poraz, pod uslovom da kući dobije Hihona, Sevilju i Majorku.

Rezultati:

Atletiko Madrid - Real Madrid 1:4

Falkao 55 - Ronaldo 25, 68, 83 (penal), Kaljehon 88

Valensija - Rajo Valjekano 4:1

Honas 41, 77 (penal), Alba 70, Hernandez 88 - Kosta 82

Sporting Hihon - Levante 3:2

Treho 22, Lora 74, Sanhoj 84 - Valdo 16, Kone 63

Granada - Atletik Bilbao 2:2

Romero 2, Geiho 74 - Ljorente 81, Susaeta 87

Utorak:

Barselona - Hetafe 4:0

Osasuna - Espanjol 2:0

Real Sosijedad - Betis 1:1

Bonus video: