Petrovac opet bolji od Mladosti

Ovo je bio čak peti okršaj Petrovca i Mladosti ove sezone - tim sa primorja ima tri pobjede (dvije u prvenstvu i jednu u Kupu), a dva meča završena su bez golova
268 pregleda 0 komentar(a)
OFK Petrovac, Foto: Www.ofkpetrovac.com
OFK Petrovac, Foto: Www.ofkpetrovac.com
Ažurirano: 12.04.2012. 09:58h

Desetim golom u prvenstvu, a koga drugog nego Nenada Jovanovića, Petrovac je još jednom probudio nade da na kraju šampionata dosanja evropske snove.

Mladost je, sa druge strane, istovjetnim rezultatom kao i u posljednjem okršaju sa Petrovcem (kuriozitet je i tada golom Jovanovića), doživjela poraz nakon dva uzastopna trijumfa na gostujućim terenima.

"Znali smo da nas čeka težak meč. Drago mi je što sam i ovoga puta bio čovjek odluke, ali nikada sebe ne stavljam u prvi plan, već iskreno smatram da je trijumf zasluga kompletnog kolektiva. Po teškom terenu i lošim vremenskim uslovima, igrali smo zaista dobro i na kraju stigli do tri zaslužena boda", rekao je strijelac gola odluke, Nenad Jovanović.

Meč su bolje otvorili gosti. Hitronogi Eber je iz izgledne pozicije šutirao pored gola. Domaći su uzvratili dva minuta kasnije. Živković je glavom samo pogodio rezervnog golmana Mladosti Kostića.

U 14. minutu, čuvar mreže gostiju istakao se sjajnom refleksnom intervencijom nakon dobrog pokušaja najboljeg aktera meča Jovanovića. Domaći su zaprijetili u 35. minutu, kada je Radulović slabijom lijevom nogom tukao iznad prečke.

Malovrazićevi puleni su u drugom dijelu evidentno više željeli trijumf od gostiju. Prvo pravo uzbuđenje viđeno je u 66. minutu. Odličan povratni pas glavom Radulovića, hrvatski internacionalac Živković sa svega nekoliko metara glavom nije sproveo u mrežu.

Dva minuta kasnije, na sceni su ponovo bili isti akteri (odbranio golman Mladosti), ali u 71. minutu spasa za goste nije bilo - loptu je u šesnaesterac ubacio Graovac, stvorila se velika gužva u kojoj se nekako po navici, najbolje snašao Jovanović.

Priliku za izjednačenje Mladost je imala u posljednjem minutu regularnog dijela. Odličan udarac rezerviste Merdovića, bravuroznom paradom, zaustavio je iskusni golman Petrovca Popović.

"Smatram da bi možda najpravednije bilo da je ishod današnjeg duela bio remi, ali eto postignut jedan gol koji je odlučio pitanje pobjednika. I mi i domaćin smo imali svoje šanse", rekao je prvotimac Mladosti Marko Dževerdanović.

Ovo je bio čak peti okršaj Petrovca i Mladosti ove sezone - tim sa primorja ima tri pobjede (dvije u prvenstvu i jednu u Kupu), a dva meča završena su bez golova.

Petrovac - Mladost 1:0

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: 50. Sudija: Savo Vujović (Cetinje). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Dejan Pajović (Cetinje). Strijelac: Nenad Jovanović 71. minut. Žuti kartoni: Mikijelj (Petrovac ), M. Dževerdanović (Mladost).

Petrovac: Popović 7, Miloš Radulović 6,5 (Mrvaljević), Graovac 7, Mikelj 6,5, Grbović 6,5, Šofranac 6,5, Golubović 7, Leverda 6,5 (Vujačić 6,5), Marko Radulović 6,5, Jovanović 7,5 (Marković), Živković 6,5.

Mladost: Kostić 6,5, Tomić 6 (Rolović), Živković 6, M. Dževerdanović 6, Mitrović 6, N. Dževerdanović 6, Popović 6, Mijušković 6,5, Eber 6, Pejaković 6,5 (Merdović 6,5), Rašović 6.

Bonus video: