Remi u derbiju začelja

Iako se nakon izjednačujućeg gola Perutovića činilo da će Lovćen možda i doći do trijumfa, jer je nekoliko igrača imalo šansu, mreža golmana Todorovića je ostala mirna
0 komentar(a)
Lovćen, Foto: Savo Prelević
Lovćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.04.2012. 09:25h

Taman kada se očekivalo da će fudbaleri Lovćena u derbiju začelja, pred domaćom publikom, upisati još jednu pobjedu i napraviti veliki korak ka opastanku, desilo se drugačije - Cetinjani su morali da se zadovolje podjelom bodova sa Bokeljom, direktnim rivalom za opstanak.

Gosti iz Kotora krenuli su agresivno od starta i odmah stavili do znanja domaćinu da neće lako prodati kožu. Praktično iz prve ozbiljnije šanse Bokelj je poveo u 13. minutu - Vuković je centrirao, a Marko Vujović glavom sa nekoliko metara doveo svoju ekipu u vođstvo.

Primljeni gol probudio je Cetinjane, ali je više dobrih prilika ostalo nerealizovano. Do kraja prvog poluvremena, iako je Lovćen većim dijelom imao inicijativu, Kotorani su umalo došli do novog gola kada je u namjeri da ispuca loptu golman Perović pogodio Kasalicu, ali je ona ipak završila pored gola.

Lovćen je u nastavku krenuo ofanzivno, što se isplatilo već u 49. minutu - Radović je dodao loptu do Đurišića, ovaj je proslijedio do Blaža Perutovića, koji je donio svom timu izjednačenje.

Iako se do kraja činilo da će Lovćen možda i doći do trijumfa, jer je nekoliko igrača imalo šansu, ipak je mreža golmana Todorovića ostala mirna.

"U prvom poluvremenu smo bili loši. Olako smo shvatili ovaj meč i za to bili kažnjeni primljenim golom. U drugom smo se trgli i uozbiljili. Postigli rano gol, imali prilika i za preokret ali nam je nedostajala sreća. Ipak, mislim da je ovaj rezultat realan", kazao je trener Lovćena Radovan Kavaja.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali kako smo i zamislili. U nastavku je uslijedio totalni pad. Imali smo mnogo sreće, tako da sam prezadovoljan bodom", rekao je trener Bokelja Slobodan Drašković.

Lovćen - Bokelj 1:1

Cetinje - Stadion Obilića poljana. Gledalaca: 200. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković, Jovica Tarar (Podgorica). Strijelci: Perutović u 49. minutu za Lovćen, Vujović u 13. minutu za Bokelj. Žuti kartoni: Martinović (Lovćen), Videkanić (Bokelj).

Lovćen: Perović 6, Martinović 7, Radunović 6,5, Lakić 6,5, Mirković 7, Bondžić 6, Sekulić 6,5, Radović 6,5, Bogdanović 6 (Pejaković), Đurišić 6 (Turković), Perutović 7,5.

Bokelj: I. Todorović 7, Videkanić 6 (Jaredić 6), Arsenijević 6,5, Kašćelan 6, Vujović 7, Makarić 6 (Stojanović), Kasalica 6, Vuković 6,5, Koljenović 6, Pavićević 6 (Krsmanović 6), M. Todorović 6.

Bonus video: