Korać srušio Grbalj

Grbljani u 48. minutu kapitulirali na neobičan način - Burzanović je izveo korner, golman Radulović boksovao loptu, a ona ga potom preletjela, zakačila o rame i završila u mreži!
116 pregleda 0 komentar(a)
Korac, Foto: S. Prelević
Korac, Foto: S. Prelević
Ažurirano: 12.04.2012. 09:33h

Zeta je osvojila čitav plijen protiv Grblja u otvorenoj predstavi na Trešnjici (3:1) i zadržala korak za Mogrenom u trci za treće mjesto.

Domaćin je otvorio meč već u šestom minutu kada je Korać poslije asistencije Božovića zaobišao Miletu Radulovića i rutinski zatresao mrežu. Golgeter Zete je minut kasnije imao novu situaciju pred golom gostiju ali nije baš najbolje zahvatio loptu...

Grbljani su, međutim, uzvratili sredinom poluvremena, tačnije iskoristili lošu reakciju odbrane domaćina u 22. minutu - bivši fudbaler Zete Lađić poslužio je Nikolića, a ovaj petom sa peterca proslijedio loptu u mrežu.

Šanse su se ređale nakon toga - Božović je pogodio stativu u 32. minutu, štoper Miloš B. Radulović poslije kornera šutirao pored gola, dok su na drugoj strani zaprijetili Nikolić (šut preko gola), te Lađić (golman Ivanović je bio oprezan).

Ključni momenat desio se u trećem minutu nastavka kada su Grbljani kapitulirali na neobičan način - Burzanović je centrirao iz kornera sa desne strane, golman Radulović boksovao loptu, a ona ga potom preletjela, zakačila o rame i završila u mreži.

Golman Grbljana ubrzo se ispravio sa dvije sigurne intervencije nakon pokušaja Došljaka i Kneževića, ali je bio nemoćan u 58. minutu... Tada je kao i kod prvog pogotka Božović lijepo proigrao Koraća, a najbolji strijelac na vječnoj listi domaće lige dodatno popravio golgeterski učinak.

Gosti su mogli da vrate neizvjesnost, ali je Nikolić pogodio prečku u 69. minutu. Do kraja je bilo još nekoliko šansi na obje strane...

"Mislim da smo bili bolji tokom svih 90 minuta, imali sijaset šansi od kojih smo realizovali samo tri. Mnogo promašujemo, prije tri dana u Tuzima smo primili dva gola ni iz čega. Treba bolje da koristimo šanse, jer ih igrači stvaraju uz puno truda... Zadovoljan sam, zadržali smo priključak za Mogrenom. Sada nas čeka teško gostovanje Mladosti, gdje takođe moramo da idemo na pobjedu", kazao je Rade Vešović, trener Zete.

Sa druge strane, Grbljani su nastavili proljećno posrtanje...

"Iz kola u kolo ponavlja se ista situacija. Nakon vođstva Zete ekipa je na pravi način reagovala, brzo smo izjednačili...No, drugi primljeni gol je prelomio meč. Mlada smo ekipa, nakon toga nismo uspjeli da se vratimo. Moramo da se koncentrišemo na naredni meč sa Mogrenom i da ga dobijemo kako znamo i umijemo", rekao je Aleksandar Nedović, trener Grblja.

Zeta - Grbalj 3:1

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 200. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović, Milutin Đukić (Cetinje). Strijelci: Korać u 6. i 58. i M. Radulović (auto-gol) u 48. minutu za Zetu, a Nikolić u 22. minutu za Grbalj. Žuti kartoni: M. Dabić, Đuretić (Zeta), Glavan (Grbalj).

Zeta: Ivanović 6,5, M. M. Radulović 6, Kaluđerović 6,5, M. B. Radulović 6,5, Novović 6 (M. Dabić 6), Z. Peličić 6 (Đuretić), Burzanović 6,5, Božović 7, Došljak 6 (Perazić), Knežević 6, Korać 7,5.

Grbalj: M. Radulović 5,5, Magud 6 (Manojlović), Glavan 6, Mikijelj 6, A. Jovanović 6 (Pepić), Lađić 6,5, G. Jovanović 6, N. Radulović 5,5, Bogdanović 6, Nikolić 6,5 (Macanović), Kaluđerović 6.

Bonus video: