Omladinci neriješeno sa Danskom

Omladinskoj selekciji dueli sa Danskom biće generalna proba uoči turnira elitne runde kvalifkacija koji će od od 25. do 30. maja biti odigran u Engleskoj...
56 pregleda 0 komentar(a)
Omladinci, Foto: Savo PRELEVIĆ
Omladinci, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 11.04.2012. 13:46h

Omladinska reprezentacija Crne Gore odigrala je odličnu utakmicu, dugo vodila sa 2:0 protiv Danske, ali je na kraju zbog sopstvenih grešaka morala da se zadovolji neriješenim ishodom.

Meč je otvoren već u drugom minutu – Pepić je sjajno proigrao Zarubicu, a ovaj rutinski pogodio mrežu.

Gosti su prvi put zaprijetili u 30. minutu kada je Kornelijus nakon loše procjene Vujačića sa pet metara šutirao preko gola. Samo četiri minuta kasnije Zarubica je ponovo bio strijelac, ovog puta odličnim šutem sa 20-ak metara. U finišu poluvremena Pepić je sjajno šutirao iz velike daljine, ali je bio zamalo neprecizan.

U nastavku je bilo više šansi na obje strane. Danci su zaprijetili preko Kornelijusa u 53. minutu, dok je desetak minuta kasnije uzvratio Janković. Gosti su smanjili u 65. minutu preko Tikosena, dok su u 82. minutu uspjeli da izjednače. Rezervista Kalačević tada je pogriješio na sredini terena, a kontru Danaca u gol pretvorio Brok-Madsen.

“S obzirom na to da smo bili osjetno oslabljeni, mislim da smo pružili veoma dobru igru i ostvarili dobar rezultat. U prvom poluvremenu smo igrali dobro, dali dva lijepa gola, dok je u nastavku fizički snažniji protivnik uspio da nadoknadi minis, pa je neriješen ishod možda i najrealniji. Posebno me raduje što su mlađi igrači pokazali da imaju kvalitet i da se na njih može najozbiljnije računati”, rekao je Aleksandar Miljenović, selektor Crne Gore.

Dvije selekcije ponovo će igrati u petak (takođe na Kampu FSCG na Starom aerodromu). Naredna utakmica počeće u 16 časova.

Crna Gora – Danska 2:2

Podgorica – Kamp FSCG. Gledalaca: 200. Sudija: Radoje Pajović (Crna Gora). Strijelci: Zarubica u 2. i 34 , Tikosen u 65. i Brok-Madsen u 82. minutu za Dansku. Žuti kartoni: Milošević, Vujačić, Hočko (Crna Gora), Olsen (Danska).

Crna Gora: M. Kordić, Tatar, Milošević, Janković (Kalač), Kopitović, Vujačić, Pepić, Hočko, Š. Kordić (Kalačević), Zarubica, Boljević (Šljivančanin).

Danska: J. B. Jensen, Andersen (M. Larsen), Bek (Brok-Madsen), Kornelijus, F. H. Jensen, K. Larsen, Moler, Olsen, Remer, Tikosen, Tomsen.

Bonus video: