Hodžson: Baloteli se ne bi onako ponašao kod Fergusona

Možda je on dobar momak i najbolji na svijetu, ali snaga Mančester junajteda je godinama u tome što je Ferguson iznad igrača koliko god oni dobri bili", rekao je Hodžson za "San".
0 komentar(a)
Hodžson, Foto: Reuters
Hodžson, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.04.2012. 12:00h

Mario Baloteli je uvijek ličnost broj jedan u Engleskoj, a sada je u javnost zbog mladog Italijana izašao i menadžer VBA Roj Hodžson.

Iskusni trener vjeruje da Baloteli ne bi nikada radio ništa slično da mu je menadžer ser Aleks Ferguson.

"Nijedan igrač ne smije da bude iznad kluba ili trenera. Ovo se ne odnosi samo na Balotelija... Možda je on dobar momak i najbolji na svijetu, ali snaga Mančester junajteda je godinama u tome što je Ferguson iznad igrača koliko god oni dobri bili", rekao je Hodžson za "San".

Škot je jedinstven, smatra Hodžson.

"Aleks ima snagu da svakom igraču kaže da ne radi dobro svoj posao i da mu pokaže gdje su vrata. Spreman je da se odrekne cijelog tima ako nije zadovoljan radom. Jednom kad treneru oduzmete moć i nekog forsirate jer navijači ili mediji to žele, onda oslabite klub", kaže Hodžson, koji smatra kako nisu slučajni incidenti koje je menadžer Sitija Roberto Manćini imao s Balotelijem i Karlosom Tevesom.

Prema njemu, glavni razlog povratka Argentinca u Mančester je finansijske prirode.

"Svi znamo koliko Teves zarađuje u Sitiju. Ukoliko ne bi igrao, bilo bi to bacanje novca u prazno i to je glavni razlog zašto igra", istakao je engleski stručnjak.

Bonus video: