Simeone objavio rat „merengesima”

Real nije poražen u posljednja 23 meča sa gradskim rivalom. Tačnije, posljednji put Atletiko je bio bolji od omraženog rivala 12. juna 1999. godine
0 komentar(a)
Simeone, Foto: Beta/AP
Simeone, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.04.2012. 10:00h

Real je olako prokockao 10 bodova prednosti u odnosu na Barselonu i došao je u situaciju da ispravlja stvari u komšiluku protiv Atletika.

Ako se gleda tradicija, „kolčonerosi” su Realova omiljena mušterija i problema ne bi trebalo da bude - „merengesi” nisu poraženi u posljednja 23 meča sa gradskim rivalom. Tačnije, posljednji put Atletiko je bio bolji od omraženog rivala 12. juna 1999. godine.

Mnogi vjeruju da će ta tradicija da bude nastavljena i večeras, ali valjda će se nešto pitati i Atletiko, tim koji je dolaskom Dijega Simeonea na klupu znatno podigao formu.

"Atletiko je promijenio trenera i Simeone mu je donio karakter koji je posjedovao i kao igrač. Sada je ekipa ujedinjena, bilježi sve bolje rezultate. I našem protivniku su bodovi neophodni, zato sam spreman za tešku utakmicu", rekao je Aitor Karanka, koji se pojavio pred novinare, iako su ovi očekivali Žozea Murinja.

Bivši trener Intera je, dakle, ponovo eskivirao sedmu silu, njegov tihi rat sa novinarima i dalje traje, a mediji su mu već izračunali da ih je zaobišao 43. put od kada je na ljeto 2010. godine stigao u Madrid.

Murinjova tišina je brzo stigla i do Engleske, pa je „Dejli mejl” u šali istakao da Portugalac više nije „Special one” već „Silent one”...

"Svaka naredna utakmica će da bude sve važnija i važnija, a ulog sve veći. Međutim, ciljevi Reala se znaju, uvijek se traži pobjeda, a ova večeras bi nam značila mnogo", kazao je Karanka.

Sa Murinjom ili bez njega na konferencijama za medije, Realov zadatak je težak - i Simeone garantuje rat na terenu.

"Želimo da ginemo za sve navijače, posebno za one koji su bili u Njemačkoj da nas bodre protiv Hanovera, kao i u subotu protiv Levantea. Želim Atletiko koji će da se nadigrava i da pokuša da zaustavi Real. Svi živimo za pobjedu, istakao je argentinski trener.

Bonus video: