Rudar spreman za naplatu dugova

Nedavnim remijem u Beranama je zgubljena liderska pozicija, možda i lakši put do titule, ali vraćanja u prošlost nema...
0 komentar(a)
Fudbaleri Rudara, Foto: Vesko Belojević
Fudbaleri Rudara, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.04.2012. 06:43h

Pljevljaci su ovog proljeća pokazali šta znaju. I kako se može igrati i maštovito i efikasno, i borbeno i disciplinovano, kako se, bez većih problema preskaču i lakše i nešto teže prepreke (među njima i jedini konkurent za titulu). Samo jednu stvar ne znaju - kako se primaju golovi.

Golman Mijatović ne samo da nije savladan već 733 minuta u zvaničnim utakmicama nego je u većini njih bio besposlen i ostao neocijenjen. Istovremeno, fudbaleri Rudara su pokazali da znaju i kako se vraćaju jesenji dugovi. Prvo je to na svojoj koži osjetila Budućnost, prošle subote i Sutjeska, a sada je red došao i na Berane, ali za onih nedavnih 0:0 pod Bogavskim brdom.

Tim remijem izgubljena je liderska pozicija, možda i lakši put do titule, ali vraćanja u prošlost nema. Sada je najvažnije Berancima vratiti „milo za drago“, upisati novi trijumf i Podgoričane zadržati u vidokrugu.

Motivacije, dakle, neće faliti, razlika u kvalitetu nije zanemarljiva, što sve, kada se sabere, popularnim „rudarima“ dodjeljuje ulogu apsolutnog favorita. Bez obzira na ambicije gostiju kojima je takođe svaki bod dragocjen za bijeg iz opasne zone. Ali, moraće da ga potraže na nekom drugom terenu, a ne pod Golubinjom, poručuje standardni lijevi spoljni u pljevaljskom prvoligašu, Dušan Nestorović:

"Da ne budem pogrešno shvaćen, ne očekujem da lako stignemo do bodova, uprkos višku kvaliteta, domaćem terenu, trenutnoj formi... Uostalom, oni su nas dva puta namučili u ovom prvenstvu. Jesenas u Pljevljima smo pobjedonosni gol dali u nadoknadi, a prije deset dana na njihovom terenu odigrali neriješeno, što ukazuje da nam komšijski sastav baš i ne leži.

Jasno je, međutim, da nemamo izbora, osim pobjede. S tim što ih ovog puta moramo stisnuti od prvog minuta, na vrijeme povesti, a onda mirno privoditi posao kraju. Pravi recept i za Berance mogao bi biti onaj koji smo primijenili u Nikšiću. Prvi gol baš kada treba, takođe i drugi, i svi problemi su riješeni. Naravno, naš učinak u odbrani kao i u prethodnih 700 i nešto minuta, podrazumijeva se", zaključuje rođeni Prijepoljac u ekipi Rudara.

Kažnjenih nema, isto tako ni povrijeđenih, pa izuzimajući iskusnog Ivicu Franciškovića, kome je izgleda u 34. godini dosta fudbala i koji se prije dva dana vratio u rodnu Suboticu, stručni štab može da računa na sve ostale prvotimce, pa i na „rovite“ Radusinovića i Vlahovića.

Beranci se nadaju

Beranci su pretrpjeli dva uzastopna poraza od Mogrena (u Budvi, potom kod kuće), ali su prethodno imali odličnu seriju koja je krunisana bodom protiv Rudara. Četa Slobodana Đukića nedavno je odoljela protiv Pljevljaka pred svojim navijačima (0:0)...

"Ušli smo u tešku seriju - igrali smo dva meča sa Mogrenom, sada gostujemo Rudaru, potom dočekujemo Budućnost. Spremni smo da odigramo borbenu utakmicu, da pokušamo da izvučemo što bolji rezultat. Oni su kvalitetniji, ali u fudbalu ne pobjeđuje uvijek bolji. Teško je igrati protiv Rudara, opasno se i zatvoriti, jednostavno morate tokom svih 90 minuta da igrate dobro u oba pravca. Biće teško, a pitanje je da li ćemo uspjeti da i ovog puta učinimo nešto više. Povoljna okolnost je što nam se vraća kapiten Lalević", rekao je trener Beranaca Đukić.

Rudar - Berane

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Vladan Kojović (Podgorica). Pomoćnici: Vujadin Jovićević (Cetinje), Blažo Bogdanović (Nikšić). Početak u 15.30 časova.

Rudar (4-3-2-1): Mijatović – M. Jovanović, Nestorović, Adžić, Alić (Radusinović) – Brnović, Igumanović, Kaluđerović (Vlahović) – I. Jovanović, Ivanović – Stojanović.

Berane (4-2-3-1): Aković - Kuč, Rugovac, Novović, Lutovac - Šćekić, Bojović - Tomović, Zejnilović, Huremović - Lalević.

Bonus video: