Baloteli se javno izvinio, ali rizikuje devet mečeva suspenzije

"Vidjećemo kakva će biti kazna za isključenje. Na kraju sezone moram da sjednem i razgovaram sa čelnicima Sitija o svojoj budućnosti u klubu", poručio je Baloteli.
0 komentar(a)
Baloteli, Foto: Beta/AP
Baloteli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.04.2012. 14:12h

Mario Baloteli danas se javno izvinio za ponašanje i isključenje na nedjeljnoj utakmici sa Arsenalom koja je odigrana prošlog vikenda. Siti je izgubio sa 1:0 i ekipi Roberta Manćinja ostale su još samo teoretske šanse za osvajanje titule.

Napadač Mančester Sitija utakmicu protiv londonskog tima nije završio zbog dva žuta kartona, ali je u centru pažnje njegov start “za zatvor” nad Aleksom Songom, koji, međutim, nije vidio glavni arbitar Martin Atkinson.

"Žao mi je zbog svega što se desilo, znam da sam razočarao navijače Sitija, a pogotovo menadžera Roberta Manćinija. Njega zaista mnogo poštujem i vrlo mi je drag. Stvarno želim da igram za reprezentaciju, ali sam u nedjelju napravio glupost", prenio je Balotelijeve riječi njegov agent Mino Rajola italijanskim medijima.

Prema pisanju Dejli mejla, Baloteli rizikuje suspenziju od čak devet mečeva. Osim tri meča pauze koliko se očekuje da će biti kažnjem zbog isključenja, Baloteli bi mogao dobiti još šest utakmica zbog grubog starta na Songu – tri zbog četvrtog crvenog kartona u sezoni i još tri zbog grubog faula nad Songom, na osnovu tv snimka.

To bi značilo da je za njega sezona završena, moguće i misija u Sitiju, zbog konstantnog nedoličnog ponašanja na terenu, ali i van njega Super Marija. To je, uostalom, vrlo jasno nagovijestio i trener Roberto Manćini, posebno što, izgleda, i mnogi njegovi saigrači ne podnose više njegovo takvo ponašanje.

Inače, Balotelijevo izvinjenje došlo je samo dan nakon što je to od njega zatražio selektor Italije Ćezare Prandeli.

Napadač Sitija bi zbog čestih problema mogao da propusti prvenstvo Evrope u Poljskoj i Ukrajini.

"Već sam propustio nekoliko reprezentativnih akcija zbog nekih glupih poteza. Ne želim to da ponovim, nadam se da ću biti na okupljanju reprezentacije u aprilu. Vidjećemo kakva će biti kazna za isključenje. Na kraju sezone moram da sjednem i razgovaram sa čelnicima Sitija o svojoj budućnosti u klubu", poručio je Baloteli.

Selektor Italije Ćezare Prandeli poznat je po tome da ne toleriše igrače koji imaju problem sa disciplinom. Tako je Baloteli u februaru preskočio prijateljski meč sa SAD zbog suspenzije u klubu.

Reprezentacija Italije na EP će igrati u C grupi sa selekcijama Španije, Republike Irske i Hrvatske.

Bonus video: