Miloš Krkotić pomjerio Šerif

"Osvojio sam titulu sa Zetom, ali tada sam malo igrao...Ovo je nešto potpuno drugo, sada sam glavni igrač tima", rekao je Krkotić.
224 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Krkotić, Foto: Www.fcdacia.md
Miloš Krkotić, Foto: Www.fcdacia.md
Ažurirano: 10.04.2012. 08:28h

Bivši vezista Zete Miloš Krkotić nastavio da blista u moldavskoj Dačiji - u posljednjem okršaju sa dva pogotka protiv Kostulenija širom je otvorio domaćinu put ka važnom trijumfu...Dačija je slavila sa 3:0 protiv fenjeraša i osam kola prije kraja popela se na tron, na kom se prethodno dugo šepurio Šerif. Krkotićev tim sada ima bod prednosti u odnosu na velikog rivala iz Tiraspolja.

"Prezadovoljan sam, nadam se da ćemo osvojiti titulu iako je ostalo još osam teških mečeva do kraja. Sve vrijeme smo bili drugi, mislim da smo preuzeli vrh u pravi čas. Osjetili smo mali pritisak na startu, rival je imao i dodatni motiv da nas zakine, Šerif im je obećao premije... No, džaba, nije im pomoglo, iskoristili smo kiks Šerifa koji je poražen od našeg gradskog rivala Zimbrua", kaže Krkotić u razgovoru za “Vijesti”.

Krkotić je još ljetos kao fudbaler Zete oduševio Moldavce na tadašnjim mini-pripremamama u Kišinjevu. Dačija je tada ekspresno ”trgovala” pokretljivog vezistu, a pokazalo se da su obje strane bile na velikom dobitku...

"Sve ide odlično, bio sam igrač utakmice na posljednja četiri meča. Brzo sam se nametnuo, a već sam postigao četiri pogotka i u nastavku sezone", dodao je Krkotić, koji je za pola godine igranja u Moldaviji stekao zavidan imidž.

"Kada smo zimus bili na pripremama u Turskoj, Terek je htio da me angažuje. Njihov trener Čerčesov odgledao me na više utakmica... U opticaju su bile velike pare, što i ne čudi jer je klub iz Čečenije po finansijskoj moći četvrti u Rusiji. Predsjednik kluba, međutim, nije htio da me pusti da odem, rečeno mi je da ostajem kako bih pomogao da Dačija osvoji titulu.

Priča sa Terekom mogla bi ponovo da bude aktuelna na ljeto, ali ukoliko i ne bude tako - nisam nezadovoljan, naprotiv. Pružam dobre partije, zadovoljan sam i finansijskim dijelom ugovora, a pri tom imam šansu da se okitim titulom", ističe nekadašnji vezista Zete.

Krkotićev tim je u igri za oba domaća trofeja - Dačiju u četvrtfinalu Kupa danas očekuje meč protiv Tiraspolja.

"Osvojio sam Superkup, a nadam se da ću uzeti i titulu već u prvoj sezoni. To bi zaista bila velika stvar za mene. Osvojio sam i titulu sa Zetom, ali tada sam malo igrao...Ovo je nešto potpuno drugo, sada sam glavni igrač tima. A što se tiče današnjeg okršaja - vjerujem da ćemo pred svojim navijačima izboriti plasman u polufinale Kupa, a nakon toga ćemo da vidimo", rekao je 24-godišnji vezista.

Krkotić vjeruje da se njegova izdanja prate i u domovini...

"Najvažnije je da igram dobro i da me zdravlje posluži, a volio bih da se okušam u reprezentaciji. Nadam se da selektor Brnović prati moje igre odnosno da bi mogao da me isproba barem na jednoj prijateljskoj utakmici", zaključio je vezista Dačije.

Bonus video: