Trka Reala i Barse: Sedam kola za infarkt

"Biće to sedam kola za infarkt", pisalo je na naslovnoj strani "Marke", lista koji je privržen "merengesima"
0 komentar(a)
Benzema, Foto: Beta/AP
Benzema, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.04.2012. 07:53h

Prvenstvo u Španiji je potpuno otvoreno zahvaljujući hrabroj Valensiji i remiju protiv Reala u nedjelju, pa je dio Španije koji je neutralan dobio ono što je želio - žestoku borbu dva velikana za titulu koja će gotovo sigurno trajati do samog kraja.

Ostalo je još sedam kola, a sve se vrti oko "el klasika" koji se igra 21. aprila ( u 20 časova) u Kataloniji - Real do tada ima gostovanje Atletiku u komšiluku (u srijedu veče) i meč sa Hihonom kod kuće, a Barsa dvije, makar se tako očekuje, lake utakmice sa Hetafeom na svom terenu i na strani sa Levanteom...

"Biće to sedam kola za infarkt", pisalo je na naslovnoj strani "Marke", lista koji je privržen "merengesima".

I dok svijet čeka "el klasiko", u Realu nikako ne mogu da se pomire sa remijem protiv Valensije, jer su, kako ističu, u tom meču oštećeni za dva penala nad Karimom Benzemom i Kristijanom Ronaldom.

"Više od 80 hiljada ljudi na stadionu je vidjelo krađu, zar ne? Svi su to mogli da vide", rekao je u stilu Žozea Murinja njegov pomoćnik Aitor Karanka.

I dok je Murinjo i dalje u tišini, i ne želi da daje izjave španskim medijima (to traje još od meča sa Viljarealom), Karanka uvjerava da je situacija u timu normalna.

"Imamo četiri boda prednosti, sve je u našim rukama, i mirni smo. Mislimo na naredni meč i na to kako da ga dobijemo, rano je da razgovaramo o Barseloni", kazao je Karanka.

Real je do kiksa sa Malagom kod kuće bio u seriji od 11 pobjeda, a onda je u narednih pet kola počeo da prosipa bodove - uslijedila su tri remija i dvije pobjede (obje po 5:1 protiv Sosijedada i Osasune). Tako je od plus 10 razlika pala na samo četiri boda u odnosu na Barsu...

Situaciju je pokušao da smiri i Iker Kasiljas.

"Razlika je sada mnogo manja, ali i dalje sve zavisi od nas. Ovo prvenstvo se igra jako brzo, ne dozvoljava vam da se osvrćete na prošlost. Već za dva dana nas čeka Atletiko i samo na taj duel smo fokusirani", istakao je Kasiljas.

I u Barseloni su, makar tako kažu, mirno primili vijest o kiksu velikog rivala.

"I kada smo imali 10 bodova minusa govorilismo da ništa nije gotovo, zato se ne opterećujemo. Ima još sedam kola do kraja, želimo da ostvarimo sve pobjede kako bi obranili titulu. Siguran sam da imamo kvalitet za tako nešto", rekao je Đerar Pike, čiji je tim u seriji od devet pobjeda u ligi.

Prva "nula" u Madridu poslije pet godina

Remi protiv Valensije u nedjelju bio je prvi meč u Madridu koji je završen bez golova još od 17. februara 2007. godine!

Od meča u kojem je „merengesima” odolio Betis na „Bernabeuu” prošle su 42 utakmice, pa je ispisana istorija, iako je u susretu sa Valensijom najmanje falilo šansi na obje strane.

"Malo je krivac Iker Kasiljas, malo Visente Guaita... Tek, navijači su nakon dugo vremena napustili stadion, a da nisu vidjeli ni gol", napisala je "Marka"

Bonus video: