Jovetić je hrabar i pravi je lider

„Milanu su bili malo Zlatan Ibrahimović i Maksi Lopes, a Fiorentini sasvim dovoljan Stevan Jovetić”, napisala je „Gazeta delo sport”.
0 komentar(a)
Stevan_1, Foto: BETA/AP
Stevan_1, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 09.04.2012. 10:19h

Još jedna fenomenalna partija Stevana Jovetića, i to na najslavnijem italijanskom stadionu, bila je pravi povod da mediji na Apeninima ponovo iskažu oduševljenje crnogorskim napadačem.

Gol i asistencija za pobjedonosni pogodak, te veliki broj majstorskih poteza na „San Siru” su u ovom momentu promijenili stvari u prvenstvu - Juventus je preskočio Milan na prvom mjestu, a „viola” odahnula i odaljila se od zone ispadanja...

„Milanu su bili malo Zlatan Ibrahimović i Maksi Lopes, a Fiorentini sasvim dovoljan Stevan Jovetić. On je, iznad svega, pravi lider tima, i tako se ponaša na terenu”, napisala je „Gazeta delo sport”.

Tiražni milanski list je pomno pratio kretanje asa „viole” u nedjeljnom meču.

„Imao je 76 dodira s loptom, pogriješio je samo pet pasova. Šutirao je pet puta na gol, dao je jedan pogodak, imao je i zlatnu asistenciju kod pobjedonosnog gola Amaurija... Više od toga objektivno i nije mogao da uradi”, stoji u tekstu koji je potpisao Andrea Skjanki.

„Gazeta” je imala i jednu malu kritiku - Jovetić mora da popravi duel igru. Ali je i za to imala opravdanje.

„Izgubio je 11 direktnih duela, mora da mnogo energičnije ulazi u njih. Ipak, dugo je bio povrijeđen, vjerovatno i dalje osjeća mali strah. Svejedno, to je dečko koji voli da rizikuje s loptom u nogama, traži prava rješenja, a onda su i greške potpuno logične. Važna je hrabrost, a Jovetić je toliko puta dokazao da je itekako ima”, napisala je „Gazeta” za mladića koji je ove sezone dao 13 golova u Seriji A.

Bonus video: