Arsenal savladao Siti, Junajted poletio na plus osam

"Tobdžije" savladale tim Roberta Manćinija, pa Junajted sada ima osam bodova više od "građana"...
0 komentar(a)
Arteta i Milner, Foto: Beta/AP
Arteta i Milner, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.04.2012. 17:24h

Mančester junajted je sve bliže odbrani krune u Premijer ligi, to je jasno nakon 32. kola u kojem su “đavoli” savladali KPR, a Siti, njihov jedni pratilac, izgubio u Londonu od Arsenala.

Tim ser Aleksa Fergusona sada ima osam bodova više od gradskog rivala, pa više niko i ne sumnja da će titula da ostane na “Old trafordu”.

A ako se zna kako je Siti odigrao na “Emirejtsu” u meču koji mu je značio gotovo sve, onda i nije zaslužio da se bori za ovaj trofej, jer su “tobdžije” dominirale, stvarale šanse...

Presudio je gol Mikaela Artete u 87. minutu koji je udarcem sa više od 20 metara iznenadio Džoa Harta.

Siti je meč završio sa 10 igrača, jer je Mario Baloteli u 90. dobio drugi žuti karton. Italijan je još ranije zaslužio da bude isključen, jer je u prvom poluvremenu divljački faulirao Aleksa Songa.

Međutim, za taj start nije dobio ni žuti karton...

Junajted je na “Old trafordu” sve riješio u 14. minutu, kada je sudija Li Mejson isključio Šona Derija i dosudio penal za “đavole”.

Arbitar je, međutim, napravio nekoliko kardinalnih grešaka - Ešli Jang je bio u velikom ofsajdu kad mu je upućena lopta, a i pad je bio suviše teatralan.

Uzgred, i jedanaesterac bi bio dovoljna kazna, bez isključenja...

Vejn Runi je iskoristio poklon i pogodio za 1:0, čime je Junajted izjednačio rekord Arsenala, jer je u 46. uzastopnom meču dao gol.

U nastavku meča golman gostiju Padi Keni je odbranio nekoliko zicera, ali nije mogao da zaustavi sjajan udarac Pola Skolsa u 68. minutu za konačnih 2:0.

Bonus video: