Gvardiola nije ispao čovjek prema meni

"Kada sam odlazio iz Barselone, rekao sam sebi da napuštam najbolji klub na svijetu", naglasio Šveđanin
0 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Beta AP
Ibrahimović, Foto: Beta AP
Ažurirano: 08.04.2012. 14:57h

Nakon što je Barselona eliminisala Milan iz četvrtfinala Lige šampiona, Zlatan Ibrahimović, bivši član Katalonaca, je izjavio da tek sada shvata Žoze Murinja kada se ljuti na sudije.

Razlog za takvu reakciju reprezentativca Švedske je penal koji je dosudio Holanđanin Bjorn Kuipers, kada je Alesandro nesta prije kornera domaćina za dres vukao Serhija Busketsa.

Nije se čekalo dugo na odgovor Pepa Gvardiole.

“Ibrahimović može da priča šta hoće, jer podržava prijatelja Murinja. Kada jedna ekipa pet puta zaredom uđe u polufinale Lige šampiona, onda to nije slučajnost. Moji fudbaleri govore na terenu”, rekao je Gvardiola aludirajući na to da se Ibrahimović nije vidio na terenu za 180 minuta.

To kao da je iziritiralo napadača Milana, koji je rekao je da se Gvardiola nije prema njemu ponio kao čovjek i da je zato poslije samo godinu dana napustio Kataloniju.

“Kada sam odlazio iz Barselone, rekao sam sebi da napuštam najbolji klub na svijetu. Gvardiola nije htio da bude čovjek i kaže mi u čemu je problem, ali i bez tog odgovora, ja sam htio da budem čovek i otišao sam”, rekao je Ibrahimović u intervjuu za magazin “442”.

Šveđanin je dodao da je mjesecima pokušavao da dobije odgovor na pitanje zašto ga Gvardiola ignoriše.

“Na kraju sam shvatio da mi to ne treba u životu i da moram da odem negdje gdje ću dobiti odgovore i moći da igram svoju igru” poručio je Ibrahimović.

On je nedavno u svojoj autobiografiji otkrio da ga je Gvardiola tokom njegovog jednogodišnjeg boravka u Barseloni apsolutno ignorisao.

Bonus video: