Manćini: Potrebna su mi još četiri igrača

"Razlika između nas i Mančester junajteda nije u startnoj postavi, već u ekipi u cjelini. Oni mnogo lakše igraju kada su pod pritiskom, imaju igrače koji se mogu nositi sa tim", objasnio Italijan
0 komentar(a)
Manćini, Foto: Reuters
Manćini, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.04.2012. 10:16h

Iako su gazde Mančester sitija, od kada je on na klupi, u igrački kadar uložile preko 240 miliona funti, Roberto Manćini je rekao da su mu potrebna još četiri dobra fudbalera sa jakim karakterom, koji će timu donijeti pobjednički mentalitet.

Prošle sezone "građani“ su osvojili FA Kup, a po svoj prilici ovu će završiti bez trofeja. Sedam kola prije kraja Premijer lige imaju pet bodova manje od Mančester junajteda.

"Na putu smo da napravimo jak tim, a za to su nam potrebna još najmanje četiri igrača sa jakim mentalitetom i to će biti dovoljno da sklopimo fenomenalan sastav. Sigurno da nam treba vremena za to, ali mi smo već sada jedan od najboljih timova u Evropi. Razlika između nas i Mančester junajteda nije u startnoj postavi, već u ekipi u cjelini. Oni mnogo lakše igraju kada su pod pritiskom, imaju igrače koji se mogu nositi sa tim. Oni imaju sjajan mentalitet i zbog toga su jaki“, rekao je Manćini.

Mančester siti ne može biti plasiran ispod druge pozicije, jer Arsenalu bježi 12 bodova. Međutim, Italijan još vjeruje da njegov tim može do titule.

"U igri je još 21 bod i ništa nije gotovo. Možda smo napraviti greške protiv Svonsija i Sanderlenda u prošlom kolu pred svojim navijačima, ali jako je teško dobiti sve duele kući. Smo smo dobili 11 uz jedna remi. Imali smo problema tokom januara kada su Kolo i Jaja Ture igrali na Afričkom kupu nacija, a povrijeđeni su nam posljednjih mjesec dana Vensan Kompani, Serhio Aguero i Džulijan Leskot. Na kraju krajeva, ni drugo mjesto ne bi bilo loše, ali želimo da pokušamo da osvojimo titulu“, zaključio je Manćini.

Bonus video: