Lovćen predao "fenjer" Bokelju

"Nijesu odustajali, borili su se i čestitam im na pobjedi, a Mladosti na fer pleju",kazao je trener Lovćena, Radovan Kavaja.
68 pregleda 0 komentar(a)
Lovćen, Foto: Savo Prelević
Lovćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.04.2012. 07:58h

Posljednje mjesto na tabeli bilo je okidač za Lovćen da na gostovanju oslabljenoj Mladost silovito krene od samog starta. U uvodnim minutima meča zahvaljujući sjajnim prodorima kapitena Luke Mirkovića, Lovćen je stvorio dvije stopostotne šanse.

U prvoj, glavom sa sedam metara loše je šutirao Đurišić, da bi par minuta kasnije šut Perutovića sa desetak metara prohujao iznad prečke. A onda hladan tuš, i to iz prvog napada Mladost je došla do gola. Merdović je pobjegao po desnoj strani, lopta po raskvašenom terenu skliznula do Rolovića koji je rutinski sa sedam-osam metara plasirao u donji desni ugao.

U potpunosti se potom promijenila igra, Mladost se vratila i zatvorila prilaze bezidejnom Lovćenu, a samo je sebičnost Rašovića u kontri sa Savićevićem i Merdovićem spasila Cetinjane još jednog gola minusa. Ipak, sudar Perutovića i Tomića u kojem je deblji kraj izvukao igrač Mladosti uticao je na četiri minuta produžetka, a u posljednjem je šut Bogdanovića sa 25 metara zakačio Mitrovića u odbrani Mladosti i završio neodbranjivo pod prečku Marčeljinog gola.

Taj detalj kao da je dao krila Lovćenu u nastavku, sa više motiva i borbenosti krenuli su gosti naprijed, ali bez pravih prilika. Povreda Rolovića dodatno je oslabila Mladost, što je Lovćen iskoristio za dodatni pritisak i vođstvo koje je nakon nesmotrenog penala Savićevića nad Đurišićem, napadač Lovćena rutinski pretvorio u vođstvo. U finišu je trujumf gostiju za bijeg sa dna potvrdio Perutović.

"Upozoravali smo igrače da Lovćen kvalitetom ne zaslužuje dno tabele, i uprkos tome stvorili su gosti dvije prilke. Mi smo poveli, konsolidovali igru, ali samo do prinudnih izmjena koje su uticale na našu igru. Ipak, to nije opravdanje za poraz, jer Lovćen je u nastavak ušao agilnije, sa više želje za zasluženu pobjedu", rekao je pomoćni trener Mladosti, Vladan Tomić.

Gosti su imali puno više razloga za zadovoljstvo.

"Nije bilo lako po teškom terenu juriti gol minusa, ali smo ostali neuobičajeno mirni s obzirom na sve. Igrači su poštovali dogovoreno i sprovodili su akcije koje smo uvježbavali u prethodnoj sedmici i to je dalo rezultat. Nijesu odustajali, borili su se i čestitam im na pobjedi, a Mladosti na fer pleju. Za nas je svaka utakmica biti ili ne biti i moramo sa istim pristupom odigrati u narednom kolu sa Bokeljom", zaključio je trener Lovćena, Radovan Kavaja.

Mladost - Lovćen 1:3

Podgorica - Stadion Mladosti. Gledalaca: 100. Sudija: Dražen Petrić (Pljevlja). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica), Neđeljko Grubović (Bijelo Polje). Strijelci: Rolović u 11. minutu za Mladost, Bogdanović u 45, Đurišić (penal) u 69. i Perutović u 84. minutu za Lovćen. Žuti kartoni: Savićević, Marčelja (Mladost), Ćetković, Perutović (Lovćen).

Mladost: Marčelja 6,5, Živković 5,5, Tomić (Lončar 5,5), Raičević 5,5, Mitrović 5,5, Rolović 7 (Eber), Martinović 6, Mijušković 5,5, Merdović 6,5, Savićević 5,5 (Pavićević), Rašović 5,5.

Lovćen: Perović 6,5, Ćetković 5,5, Martinović 6,5, Mirković 7 (Radunović), Lakić 6, Bogdanović 6,5, Bondžić 6, Sekulić 6, Pejaković 6, Đurišić 7, Perutović 7 (Turković).

Bonus video: